fbpx

Recept: čokoladna Kit Kat torta

Če se v vaših rokah večkrat znajde čokoladica Kit Kat, potem boste nad to božansko torto naravnost navdušeni. Ko boste videli, kako preprosta je priprava, in da za torto resnično ne potrebujete veliko sestavin, jo boste pripravili kar takoj. In verjemite, ne bo vam žal. Tukaj je čokoladna Kit Kat torta.

Čokoladna Kit Kat torta vas bo navdušila s svojo preprosto pripravo in seveda okusom. Prepustite se razvajanju!

Čokoladna Kit Kat torta vas ne bo razočarala.
Čokoladna Kit Kat torta vas ne bo razočarala.

Sestavine za čokoladno torto Kit Kat:

  • 1 kg čokoladic Kit Kat
  • 60 g masla
  • 400 g temne čokolade
  • 330 ml smetane za stepanje
  • 400 gramov kremnega sira
  • temna čokolada
  • bela čokolada

Priprava čokoladne torte Kit Kat:

350 gramov čokoladic Kit Kat zaprite v neprodušno zaprto vrečko (najlažje v tisto za zamrzovanje), jo dobro zaprite in z valjarjem čokoladice zdrobite. Drobtine pretresite v skledo in dodajte 60 gramov stopljenega masla in dobro premešajte. Dno pekača s premerom 20 cm premažite z maslom. Dno prekrijte z mešanico drobtin in masla in s pomočjo žlice maso poravnajte po celotnem pekaču. Preostale čokoladice Kit Kat navpično razporedite ob robu pekača, da ustvarite rob torte.
Za kremo nad kropom stopite 400 gramov temne čokolade. Smetano za stepanje stepite in dodajte še kremni sir, da dobite kremo. Nežno vmešajte še stopljeno čokolado.
Kremo nato razporedite po torti in torto za 3 ure postavite v hladilnik. Z nožem ustvarite čokoladne ostružke, nekaj belih, nekaj temnih. Torto vzemite iz hladilnika in jo okrasite z ostružki. Pa dober tek!

Pripravo čokoladne torte Kit Kat si lahko ogledate tudi v priloženem videoposnetku:

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.