Jedi z ovseno kašo se v zadnjem času uvrščajo med najbolj popularne. Tako je zato, ker je njihova priprava hitra in enostavna, poleg tega pa imajo zaradi obilice vlaknin izjemno pozitiven vpliv na prebavo. Za vas smo pripravili recept za slastno ovseno kašo s pečenimi hruškami.
Ovsena kaša in pečene hruške morda ne zvenijo kot kombinacija, na katero bi takoj pomislili, pa vendar različna okusa skupaj tvorita zelo okusno jed. Ovsena kaša s pečenimi hruškami je odlična izbira za zajtrk ali malico, ki vam bo dala energijo in vam pomagala v boju z napihnjenostjo in prebavnimi težavami.
Ovsena kaša s pečeno hruško
Sestavine
- Sestavine za pečene hruške:
- 2 hruški
- 1 zvrhana čajna žlička pimenta
- 1 žlica vode
- 2 žlici mešanih semen
- 1 žlica medu ali javorjevega sirupa po želji Sestavine za ovseno kašo:
- 80 g ovesa
- 300 ml jogurta ali mleka
- 1 jabolko
Navodila
- V manjši posodi zmešajte oves, jogurt ali mleko in jabolki, ki ste ju prej naribali.
- Posodo pokrijte in jo za 2 uri ali, še bolje, čez noč postavite v hladilnik.
- Hruškama odstranite peške in ju narežite na koščke. Zmešajte s pimentom, semeni, medom ali javorjevim sirupom in vodo. Nato zmes v pečici, ki ste jo segreli na 180°C, v pekaču pecite 20-25 minut oz. dokler se ne zmehča.
- Namočen oves prelijte v 2 skledi in postrezite skupaj s pečenimi hruškami. Zmes s hruškami in zmes z ovseno kašo hranite ločeno v nepredušni posodi do 3 dni.
Dodatni nasveti
- Namesto mleka oz. jogurta lahko uporabite kefir ali mleko rastlinskega izvora (mandljevo, sojino, orehovo, kokosovo…).
- Ovseno kašo lahko postrežete skupaj z mandljevim maslom.
- Pečene hruške lahko jedi dodate tople ali hladne.