Šampinjoni so živilo, ki se odlično poda v omake, solate itd. A ko boste preučili ta recept, jih boste največkrat pripravili kar pohane šampinjone.
Pohani šampinjoni so jed, ki jo lahko jeste povsem samostojno, ali pa kot prilogo solatam, krompirju, zelenjavi itd. Prepričani smo, da tudi ljubitelji mesa, tega, ob okušanju odličnih šampinjonov ne bodo več pogrešali. Gobe so namreč odličen nadomestek za meso, ne glede na to ali ste vegetarijanec, vegan, ali pa le želite narediti spremembo.
Pohani šampinjoni
Sestavine
- 400 gramov krušnih drobtin
- 100 gramov moke
- 150 ml mleka
- 10 večjih šampinjonov
- žlica limoninega soka
- olje za cvrtje
- sol in poper po želji
- 6 žlic sesekljanega peteršilja
Navodila
- Peteršilj operete in osušite. V mešalniku zmešate svež peteršilj in drobtine, dokler ne dobite fino mlete zmesi. Po želji dodajte sol in poper.
- V mleko vlijete limonin sok in pustite stati deset minut.
- Gobe očistite in narežete na približno en centimeter debele rezine.
- Na kuhinjsko površino razporedite vse sestavine za paniranje: v tri sklede ločeno stresemo moko, mleko z limono in drobtine.
- Zdaj so na vrsti šampinjoni. Vsak šampinjon pomočite v moki, mleku in nazadnje v peteršiljevih drobtinah, nato pa date v segreto pečico za približno tri minute, da dobite hrustljavo zlato-rjavo skorjico.
- Ocvrte gobe postrežete z majonezno omako.