Jabolčni štrudelj, le kdo se mu lahko upre? Drži. Recept za jabolčni štrudelj ni najbolj preprost, a ko govorimo o presni različici, temu ni tako. Presni jabolčni štrudelj je namreč enostaven za pripravo, a ravno tako okusen kot njegov brat iz pečice. Ne verjamete? Prepričajte se 'na lastne brbončice'!
Vsaka dobra gospodinja mora znati pripraviti jabolčni štrudelj. Bi si radi olajšali delo? Pripravite presni jabolčni štrudelj, za katerega potrebujete precej manj sestavin, zanj vam ni treba prižigati pečice, pa še v hipu bo gotov!
PREBERITE ŠE: Recept: mangova torta brez peke in dodanega sladkorja
Recept – presni jabolčni štrudelj:
Sestavine – presni jabolčni študelj:
Za testo:
- 1 skodelica mandljev (lahko tudi lešnikov)
- 1 skodelica dateljnov
Za nadev:
- 1 jabolko
- 1 limona
- 1/2 skodelice rozin
- 1 žlička cimeta
Postopek priprave presnega jabolčnega štrudlja:
Mandlje in dateljne (predhodno jih lahko po želji za nekaj ur namočimo) v mešalniku dobro zmeljemo, da nastane lepljiva masa. Testo položimo na peki papir in ga razvaljamo toliko, da je njegova debelina nekaj milimetrov. Nadevamo naribano jabolko, v katerega smo predhodno umešali rozine (te prej za eno uro namočimo) in sok limone. Nadev enakomerno razporedimo po celotnem testu, pustimo le petcentimetrski rob, da lahko s pomočjo peki papirja študelj zavijemo. Pa dober tek!