Če imate radi nachose, in iščete zdravo, a nič manj okusno različico, poskusite nachose s cvetačo. Ta okusen recept z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov vam omogoča, da uživate v veganskih, zdravih in neverjetno okusnih nachosih.
Za veganske nachose iz cvetače ne boste potrebovali veliko časa, saj je recept preprost.
Veganski nachosi iz cvetače
Cvetačo boste tokrat uporabili kot <strong>nadomestek za klasičen nacho čips</strong>, dobili pa boste zdravo jed z zelenjavo, ki je polna okusa.
Sestavine
- 1 cvetača
- 1 pločevinka rdečega fižola
- 1-2 paradižnika
- rdeča čebula
- jalapeño paprika
- veganski sir
- koriander
- začimbe po želji
Navodila
- Cvetačo boste najprej popekli, dokler ne postane popolnoma hrustljava. Narežite ga na tanke trakove, začinite z začimbami po želji in položite na pekač. Pečete v pečici pri 220 stopinjah 20 minut, dokler robovi ne postanejo hrustljavi in porjavijo.
- Ko je cvetača pečena, jo na sredini pekača stisnete skupaj in dodate rdeči fižol, paradižnik, rdečo čebulo, jalapeño papriko, veganski sir in koriander.
- Po vrhu potresete sir in pekač vrnete v pečico še za 5 minut, da se sir stopi in se vse sestavine povežejo. Tako je zdrav, hranljiv in neverjetno okusen obrok končan. Lahko ga lahko postrežete kot predjed, prigrizek ali prilogo.