cover-207-citymagazine

PDF

Razmišljam. Mesec februar nam prinese prav poseben praznik – valentinovo. Ta odpira možnost, da svoji izbranki ali izbrancu iskreno pokažemo svoja čustva. Pri tem pa moramo poznati njegov osebni jezik ljubezni.

Na misel mi ob tem vsekakor pride knjižna uspešnica 5 jezikov ljubezni doktorja romantike in odnosov Garyja Chapmana, ki nas nazorno popelje skozi svet čustev vsakega posameznika in njegovo osebno dojemanje ljubezni – njegov jezik ljubezni. Vsak od nas je pri tem dojemanju izjemno drugačen. Pa naj k temu pripomorejo osebne izkušnje ali primarna družina in s tem preneseni vzorci obnašanja. Ljubezen je za prav vsakega od nas lastna dimenzija dojemanja in pri tem nam ne pomaga niti tehnologija. V številki #206 tej posvečamo posebno pozornost, ker je januar vselej zaznamovan z večjimi tehnološkimi dogodki. Je že tako, da tehnološki napredek od nedavnega omogoča tudi vpogled v strto srce, kot dokazuje zgodba mladeniča iz Izraela. Kobi Soto je namreč odkril skrivno lastnost FitBita – zapestnice za spremljanje telesne aktivnosti. Ko je nosil merilnik, je ta zabeležil trenutek, ko mu je fant kar po telefonu sporočil, da prekinja z njim. Zgodba se sicer zdi nepomembna, a je praktično takoj postala spletni hit (citymagazine.si/srce). Tudi in predvsem zato, ker se vsi identificiramo z lastno osebno izkušnjo – strtega srca.

Ljubezni nam tehnologija nikoli ne bo pomagala razumeti. To je v domeni našega duhovnega sveta. Ne bo je pomagala razumeti niti fantastična navidezna resničnost – tehnološki trend leta in tehnologija, ki nam bo že prav kmalu omogočala, da se bomo udeležili koncerta na drugem koncu sveta kar iz lastne dnevne sobe. Pri tem bomo seveda “sedeli” v prvi vrsti, v družbi VIP-obiskovalcev in prave “realnosti”. A to je že futurizem. Ostanimo prizemljeni in se ozrimo vase, vrnimo se k ljubezni.

Družba, v kateri živimo, spodkopava temelje osnovnih norm. Ljubezni se smeji v obraz in to primarno čustvo potiska v ozadje. Vse preveč smo postali nelojalni samemu sebi, svojim načelom, ki smo jih pripravljeni prodati za prgišče evrov. Besede, kot so lojalnost, načelnost, moralnost, izgubljajo pravi pomen. A zdi se, da se vse začne in konča pri ljubezni. Da je to tisto, kar bomo morali najti prav vsak zase. Da le ta predstavlja izhod iz vsesplošne moralne krize. Tudi krize, ki jo doživlja naš narod na vsakem koraku, pa naj bo to v politiki ali poslu.

Valentinovo je sicer komercialni praznik, a v sebi skriva globlji pomen. Zatorej poiščite primarni jezik ljubezni svojega partnerja in ga obdarite. Ter tako popravite tudi svoje strto srce. Uživate v branju in prenesite svoj osebni digtalni izvod (PDF). Imamo vas radi :)


cover-205 #205 City Magazine – Nakupologija 2016 cover-204-november #204 – City Magazine – Čas zase! cover-203 #203 – City Magazine – Drugačen naslovnica_14_9_2015 #202 – City Magazine – tehnologija · · · · ·