fbpx

Se počutite preveč leni za vadbo? Motivacijski triki vas bodo spravili na trening

Foto: Unsplash / Cathy Pham

Če ste eden tistih ljudi, ki kar naprej govorijo - to bom naredil jutri, so pred vami nasveti, ki vam bodo pomagali spremeniti to navado. Ne bodite leni za vadbo - to so motivacijski triki, ki vas bodo motivirali za vadbo!

Slabe navade zlahka pridobimo in se jih težko znebimo, za dobre – kakor je vadba, pa se je vseeno treba potruditi. Včasih je samo težko začeti in pri tem naj vam bodo v pomoč motivacijski triki za vadbo.

Motivacija za vadbo je ključna, če se želite gibati, pred vami so triki, ki vam bodo pri tem pomagali.

Motivacijski trik 1: izberite pravo glasbo

Ustvarite seznam pesmi za vadbo, ki vas bodo napolnile z energijo, in jih poslušajte samo med vadbo. To bo pomagalo, da bodo te pesmi postale vaša motivacija za vadbo in vas bodo spodbujale, da vztrajate.

vadba
Za motivacijo, vadite v paru. Foto: Kate Trifo / Pexels

Motivacijski triki 2: najdite partnerja za vadbo

Skupaj s prijateljem je vedno bolj zabavno, zato tudi vadba ni izjema. Najdi prijatelja za vadbo in se dogovorita za srečanje v fitnesu ali na atletski stezi. To bo poskrbelo, da boste bolj odgovorni.

Motivacijski trik 3: načrtujte

Vse, kar ni del vaše rutine, mora biti skrbno načrtovano, razporejeno in organizirano. Vadbo dodajte na svoj dnevni urnik in se držite svoje odločitve. Ko vadba postane del rutine, bo lažje najti čas zanjo.

Motivacijski trik 4: uporabite pravilo pet minut

Ko se počutite brez motivacije, si recite, da boste vadili samo pet minut. To vam bo pomagalo premagati miselno oviro za začetek vadbe, morda boste na koncu izvedi daljšo vadbo.

vadba
Obujte copate in vadba se naj začne. Foto: Jeshootscom / Pexels

Motivacijski trik 5: vizualizirajte svoj cilj

Pred začetkom vadbe si predstavljajte, kako boste videti in kako se boste počutili, ko boste dosegli svoj cilj. Vizualizacija je močno orodje, ki vam lahko pomaga, da ostanete motivirani in osredotočeni na svoje cilje.

Motivacijski trik 6: nagradite se

Nagradite se, ko dosežete mejnik. Naj bo nekaj, v čemer uživate. To vam bo dalo občutek, da ste nekaj dosegli in vas spodbudilo, da nadaljujete.

Ne pozabite, da ima redna vadba veliko zdravstvenih koristi!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.