fbpx

Sion: avtomobil s solarnimi celicami in mahom v armaturni plošči

Sion

Sono Motors je nemško start-up podjetje, njihov izdelek pa je Sion, avtomobil, ki dodatno energijo črpa kar iz sonca in ima za bolj kakovosten zrak v notranjosti posajen živo zelen mah.

Gre seveda za posebno vrsto mahu, ki ne samo, da skrbi za primerno vlažnost v notranjosti avtomobila, temveč je tudi zmožen prefiltrirati za 20 % več majhnih prašnih delcev v primerjavi s standardnimi zračnimi filtri. In brez skrbi, nikdar vam ga ne bo treba zalivati, ker praktično skrbi sam zase. Sono Motors je Siona domala celega prekril s solarnimi celicami. Da bi ta sončna ideja zaživela, je bilo treba najprej pomisliti na nekaj osnovnih stvari. Struktura takega avtomobila bi namreč morala biti zelo lahka, kar jim je uspelo z uporabo polikarbonata, iz katerega je narejena večina Siona. Gre za izredno lahek material, ki se ne opraska, ne zdrobi in je primeren tudi za zaščito sončnih celic pred praskami in udarci.

Vendar pa samo sončne celice za pogon Siona niso dovolj. Na avtomobilu jih sicer lahko naštejemo kar 330, a so s skupnimi močmi v enem dnevu sposobne pridelati le toliko energije, kot je Sion porabi za približno 30 kilometrov vožnje. Težavo z zgolj sončno energijo so odpravili z vgradnjo baterije, ki omogoča vožnjo na razdalji do 250 kilometrov in jo lahko tudi hitro napolnimo. Siona pa lahko uporabljate tudi kot ogromno prenosno baterijo, na katero lahko priklopite vse električne stvari, kar  še posebno prav pride na kampiranju ali kakšnem robinzonskem oddihu.

PREBERITE ŠE: LONDONSKA IKONA OD ZDAJ NA ELEKTRIKO

Galerija slik: Sion

Dodatne Informacije

Več informacij:
sonomotors.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.