Tieto raňajky sú nielen chutné, ale sú aj bezlepkové a skvelým zdrojom bielkovín, ktoré poskytuje jogurt, quinoa a orechy. O dodatočnú dávku vitamínu C sa postarajú lesné plody.
Brezglutenski zajtrk z gozdnimi sadeži in kvinojo
Ingrediencie
- Sestavine za pripravo popolnega zajtrka
- skodelica grškega jogurta
- 2 lyžice medu
- gozdni sadeži po okusu (jagode, borovnice, maline, robide)
- 1/4 skodelice kuhane kvinoje
- 1-2 žlici grobo sesekljanih mandljev (pretlačite jih čez krpo ali v vrečko s kladivom za meso)
- sveži listi mete
Pokyny
- V skledi zmešajte grški jogurt in med.
- V kozarec razporedite tretjino jogurtove mešanice, tretjino narezanih gozdnih sadežev in tretjino kuhane kvinoje.
- Potresete z malo mandljev in ponovimo vrstni red, na koncu vse skupaj prelijete z medom in okrasite z lističi sveže mete.