fbpx

Škoda Enyak Coupe iV: to je najmočnejša električna Škoda do zdaj

Foto: Skoda

Najnovejši Škodin električni avtomobil Škoda Enyak Coupe iV je ʺcoupeʺ karoserijska izpeljanka modela Enyak. Tokrat tudi z oznako RS, z zajetno konjenico in strupeno zeleno barvo.

Novi električni Škoda Enyak Coupe iV je na voljo tudi v športni izvedbi RS, ki predstavlja neposrednega konkurenta Volkswagnu ID.5 GTX in predstavlja enega izmed najboljših modelov, osnovanega na električni platformi MOB. Enyak Coupe iV RS ima elektromotor z 220 kW moči (300 konjskih moči) in 460 Nm navora. Prvi Škodi model RS, ki ga ne poganja motor na notranje izgorevanje, je hkrati tudi najhitrejši model RS, ki je kadar koli pripeljal iz Škodine tovarne in prekaša celo bencinsko različico model Superb 2.0TSI.

Škoda Enyak Coupe RS lahko pospeši od 0 do 100 km/h v 6,5 sekundah in doseže končno hitrost pri 180 km/h, kar pomeni 20 km/h več, kot ostale izvedenke modela Enyak Coupe iV. Model RS ima dva elektromotorja, štirikolesni pogon in baterijo s kapaciteto 82 kWh, ki potrebuje za polnjenje od 10 do 80% zgolj 36 minut. Model RS izstopa tudi zaradi svoje zelene barve Mamba Green, ki smo jo zasledili že pri Octavii RS. ʺKrižanecʺ med SUV-jem in kupejem nima takšne oblike zgolj zaradi dizajna samega, temveč tudi zaradi zagotavljanja manjšega količnika upora zraka.

2022 Škoda Enyak Coupe iV; Foto: skoda-storyboard.com

Najbolje opremljene različice modela Enyak Coupe bodo imele osvetljeno prednjo masko ʺCrystal Faceʺ s 131 svetlobnimi diodami. Električni SUV se ponaša tudi z LED prednjimi in zadnjimi lučmi, kupci pa bodo lahko izbirali med litimi platišči v velikosti od 18- do 21-palcev. V kolikor bo model RS prehiter, bo na voljo model Sportline, ki bo imel nekoliko manj moči. Najbolj skromen Enyak Coupe bo imel baterijo s kapaciteto 62 kWh, pogon na zadnji kolesni par in elektromotor s 132 ali 150 kW.

2022 Škoda Enyak Coupe iV; Foto: skoda-storyboard.com

Kombinacija baterije z večjo kapaciteto, elektromotorja z 201 kW moči in pogona na zadnji kolesni par, bo omogočala do 545 kilometrov dosega. Za doplačilo bo na voljo toplotna črpalka, ki bo pripomogla k manjši porabi električne energije. Enyak Coupe bo serijsko opremljen z informativno-zabavnim zaslonom na dotik v velikosti 13-palcev in zaslonom za digitalne merilnike v velikosti 5,3-palcev. Za doplačilo bo na voljo projecirni zaslon z obogateno resničnostjo, podloga za brezžično polnjenje mobilnih naprav in zvočni sistem Canton s 13 zvočniki.

Dodatne Informacije

skoda.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!