Špacapanova hiša: kulinarična poezija v srcu Komna

Foto: Booking.com
Zadnjič posodobljeno: :

Špacapanova hiša je raj za ljubitelje okusne in lokalne kraške kulinarike.

Špacapanova hiša se lahko pohvali s skoraj 50 letno tradicijo, saj že vsa ta desetletja predstavlja dober zgled okusne kraške kulinarike. Iz kulinarične vizije, ki temelji na prvovrstnih kraških sestavinah se je razvila uspešna zgodba, ki privablja ljudi v Komen. Sestavine v večji meri pridelajo kar sami, kar ni mogoče, poiščejo na najbližjih kmetijah, vse za to, da iz najkakovostnejših lokalnih sestavin ustvarijo najboljše okuse.

Ko si napolnite trebuhe, vam bodo še kako prav prišle udobne sobice, ki se nahajajo v sklopu Špacapanove hiše. V njih je mogoče začutiti gostoljubje in so kot nalašč za miren počitek ali mesto, od koder raziskujete bližnjo okolico. V sobicah diši po sivki, saj na poličkah najdete domača sivkina mila.

Špacapanova hiša je kot nalašč za raziskovanje Sežane, Gorice in Vipave. Preden se odpravite na pot vas bo na mizi pričakal obilen zajtrk s sveže pečenim kruhom in domačimi dobrotami. Za lakoto pa bo poskrbljeno tudi, ko se vrnete, saj v Špacapanovi hiši prav nihče ne ostane lačen.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!