Foto: Instagram @meaty_german

Sladoled na žaru: to je vsekakor najbolj izvirna sladica za poletna druženja

Zadnjič posodobljeno: :

Sezona žarov je v polnem teku. Nasmejana družba, žar, pijača in kramljanje v hladni senci. A da ne boste jedli samo čevapčičev, hamburgerjev in hot dogov, danes predstavljamo odlično sladico iz žara , ki je enostavna za pripravo in je odličnega okusa. Sladica je na zunaj hrustljava in topla, v notranjosti pa hladna in osvežilna. Sliši se okusno, kajne?

V kolikor ste skeptični morate vedeti, da se vam sladoled na vročini ne bo stopil. Potrebuje le oporno lupino, ki se jo ponavadi naredi iz jajčnega beljaka ali kokosa.

Za pripravo sladoleda z jajčnim beljakom potrebujete sledeče sestavine:

  • beljake
  • sladkor v prahu
  • kepice sladoleda po vaši izbiri
  • majhne piškote

Beljake stepete z malo sladkorja v prahu, da nastane trden sneg. Kepico sladoleda po vaši izbiri postavite na piškot in vse dobro obložite s pripravljenimi trdimi beljaki oziroma snegom. Vse skupaj postavite v pokriti žar in pecite dokler beljaki ne postanejo svetlo rjavi. V kolikor pokritega žara nimate, vse pripravljeno zavijte v alu folijo.

Za pripravo sladoleda s kokosom potrebujete sledeče sestavine:

  • beljake
  • sladkor v prahu
  • kepice sladoleda po vaši izbiri
  • kokosove drobtine

Beljake dajte v skledo. Z njimi premažite sladoledne kepice in jih dajte v zmrzovalnik. S tem boste ustvarili trdno zaščitno plast in tako sladoled zaščitili pred vročino. Nato ponovno premažite sladoled z beljaki. Zmešajte malo sladkorja ter kokosovih drobtin ter sladoledne kepice nežno povaljajte v pripravljenih drobtinah. Pečete nekaj minut na zaprtem žaru (200 stopinj) ali na odprtem v aluminijasti foliji. Pa dober tek!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!