fbpx

Spomnite se teh nasvetov, ko se vam bo zdelo, da življenje ni nepravično

Skrivnost sreče - bodite optimistični

Foto: Allef Vinicius / Unsplash

Optimizem je nalezljiv in če ne drugega, lahko optimistično prepričanje izberete sami, s svobodno voljo. Čeprav morda niste izbrali spremembe, ki se vam dogaja, pa imate možnost in moč izbrati čustva, občutke in odzive, ki se vam ob tem porajajo.

Če na stvari gledate iz pozitivnega zornega kota, to zmanjša strah pred spremembo, saj se osredotočate na pozitiven rezultat. In če poudarjate pozitivne misli, se možgani nanje navadijo in postanete bolj optimistična oseba.

Preberite spodaj zapisane misli, ko se vam zdi, da vas obkroža negativna energija. Začeli boste razmišljati bolj pozitivno in ne boste izgubili upanja.

1. Včasih se je treba pogovoriti s štiriletnikom in 84-letnikom, da znova razumete življenje.

2. Karkoli počnete, se nikoli več ne vračajte k temu, kar vas je zlomilo.

3. Ko se vam zdi, da se nimate za kaj zahvaliti, preverite svoj utrip.

4. Ne pozabite, da trenutno stanje ni končni cilj. Najboljše še prihaja.

5. Ko je življenje sladko, se zahvalite in proslavite. Ko je življenje grenko, se zahvalite in se učite.

6. Slabe stvari, ki se nam zgodijo v življenju, nas včasih usmerijo na pot, ki nas bo vodila do najboljših stvari, ki se nam bodo zgodile v življenju.

7. Vsak dan je nova priložnost, da spremenite svoje življenje.

Nikoli ne obupaj. foto: Allef Vinicius / Unspalsh

8. Vsak dan poiščite nekaj pozitivnega, tudi tistih dni, ko boste morali pogledati malo dlje.

9. Življenje ni nujno popolno, da bi bilo lepo.

10. Najslabše, kar se vam zgodi v življenju, vas bo naučilo, da nikoli ne boste jemali najboljšega kot samoumevnega.

Naslednjih 5 nasvetov vam mora biti vedno vodilna nit, ko se vam zdi, da življenje ni pravično.

1. Umik naj ne bo ena od izbir

Vsakdo ima kdaj težko obdobje v življenju – to je neizogibno. V takšnih trenutkih si predstavljajte, kako prazno bi bilo življenje, če v njem ne bi bilo izzivov. Brez težav nikoli ne bi odrasli in se učili. Potem ne bi živeli, ampak bi zgolj obstajali – z nenehnim občutkom dolgčasa in stagnacije. Ovire nas oživijo, spodbudijo nas k spremembam in porušijo zidove, brez njih bi padli v past udobja in samozadovoljstva. Trenutno se vam morda zdi, da življenje ni pravično, vendar to ne pomeni, da bo vedno tako. Ne glede na vse, še naprej glejte v sonce in sčasoma bodo sence ostale za vami.

2. Odprite srce in sprejmite spremembe

Življenje si pogosto zapletemo, ker se bojimo sprememb. Vendar so spremembe potrebne, zaradi njih smo previdni, pomagajo nam rasti, po njihovi zaslugi se nenehno razvijamo in učimo pomembnih lekcij. Spremembe pogosto niso enostavne in prijetne, toda ravno v tem je njihov pomen in vrednost. Najboljše stvari v življenju se dejansko zgodijo, ko pridemo na razpotje, ko se nam vse zdi črno, in ko si ne moremo predstavljati, da bo bolje. Ko mislite, da ste prišle do konca in ne zdržite več, vam ta obup dejansko pokaže, katero pot morate iti naprej. Vse dobro v življenju nikoli ne pride zlahka, ampak ravno zato, ker ne pade z neba, nam daje toliko sreče in zadovoljstva.

Življenje je tvoje! Foto: Logan Weaver / Unspalsh

3. Vedno se spomnite, da imate izbiro

V vsakem trenutku imate moč nadzirati svoje življenje. Nobena zunanja sila ne odloča, katero delo boste opravljali, kje boste živeli ali kako se boste obnašali. Vse je v vaših rokah, zato namesto, da bi se bale te odgovornosti ali jo zanikali, jo sprejmite. Ne pozabite, ko se počutite zlomljene, to pomeni, da morate sprejeti boljše odločitve, zato si dajte priložnost, da boste takšni. Zaslužite si, da ste srečni, a včasih je potreben čas, da to srečo najdete.

4. Zapomnite si, da bolečina ne traja večno

Če bi bolečina trajala večno, sploh ne bi vedeli, kaj je sreča. Poznati moramo občutek žalosti in bolečine, da lahko čutimo srečo. Soočite se s temi negativnimi, slabimi in pogosto neprijetnimi občutki in jim dovolite, da preprosto gredo iz vas. Dlje ko se jim boste upirali, dlje bodo živeli v vas. Sprejmite bolečino in se ji zahvalite, ker vas je naučila dragocenih lekcij. Bolečina je lahko dragocen učitelj, če jo sprejmete, namesto da jo obsojate in si želite, da izgine.

5. Osredotočite se na vse, kar je v dobro v življenju

Pogosto, ko se počutimo zlomljene, se v življenju osredotočimo le na slabo, namesto na dobro. Če se osredotočite samo na slabo, boste pritegnili le slabo. Številne študije so pokazale, da imajo ljudje, ki so hvaležni, boljše odnose z drugimi, so boljšega zdravja, bolj optimistični.

Torej, bodite pozitivni!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!