fbpx
Foto: envato

Ste obtičali v zastoju in vas to spravlja iz tira? Upoštevajte te nasvete za zmanjševanje napetosti!

Zadnjič posodobljeno: :

Strokovnjaki so prepričani, da se ključ do mirne vožnje skriva v ohranjanju občutka, kaj vse je pod našim nadzorom in česa ne moremo nadzirati. Bistveno pa k temu pripomorejo tudi strategije za zmanjševanje napetosti.

Nahranite svoj um

Vzemite seboj knjigo, ki ste jo že dlje časa želeli prebrati ter se poglobite v njene strani, medtem ko obstojite v gneči. Ali pa si zavrtite zvočno različico knjige. Morda poskusite z zvočnim tečajem učenja tujega jezika? Možnosti je neskončno.

Vzemite si čas

Pričakujte, da boste na poti naleteli na vsaj eno ali dve zamudi. Če se to res zgodi, pokrijte uro na armaturni plošči, saj opazovanje časa, ki beži, vaš stres le povečuje.

Foto: envato

Pomirite zver

Prisluhnite glasbi, ki vas običajno pomirja. Mozart bo morda bolj primerna izbira od Metallice, saj je študija Univerze v Južni Alabami pokazala, da klasična glasba znanstveno dokazano pomirja. Hard rock po drugi strani ne.

Sprostitvene tehnike

Če občutite, da ste za volanom napeti, poskusite s katero izmed tehnik za sproščanje. Globoko vdihnite in izdihnite. Skrčite ramenske mišice in jih sprostite. Po nekaj vdihih se boste počutili bolje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!