Iz katerih sestavin so pripravljene tradicionalne jedi posameznih držav se je vprašala grafična oblikovalka Christine Røde in svoje odgovore v obliki fotografij zapakirala pod ime ''What Food Looks Like''. Na kupu je zbrala vse tiste sestavine, ki najpogosteje tako ali drugače končajo na krožniku neke države in jih lično razporejene fotografirala v ''Adamovem kostumu'', torej še neobdelane.
Katere so tiste ingredienser, ki so v posameznih državah v kuhinji nepogrešljive? Iz česa so narejene najbolj značilne jedi? S tovrstnimi vprašanji se je ukvarjala Christine Røde, ki je s projektom za umetniško šolo California Colleage of the Arts ”What Food Looks Like” želela opozoriti na to, da dandanes velik del populacije živil sploh ne vidi v svojem prvotnem stanju. Časi so na prignali tako daleč, da se vse bolj poslužujemo vnaprej pripravljenih jedi, hodimo v (hitre) restavracije, skratka, vse več ljudi izgublja stik s ”koreninami”, s sestavinami, brez katerih naš zrezek ne bi bil tako sočen, omaka za testenine in juha pa ne tako bogatega okusa.
LÄS MER: Najbolj znane vrste kruha na svetu
Sprehodite se čez galerijo in preverite, kaj vse od sestavin gre v pripravo obrokov, ki so najbolj značilni za posamezne države in, ki si ga boste verjetno privoščili, če katero izmed njih kdaj obiščete.