Tako vzgaja močna in čuteča mama: življenjske lekcije, ki se se jih naučil zahvaljujoč njej!

Na žalost nimajo vsi sreče, da bi iz prve roke vedeli, kaj pomeni, če te vzgoji skrbna, občutljiva in močna mama.

Močna in čuteča mama svoje otroke najprej in predvsem nauči, kako biti neodvisen! Ve, da bolj kot bodo otroci odvisni od nje, manj bodo sposobni stati na svojih dveh nogah. Zaveda se, da jim je treba pomagati, jim dati ljubeče napotke, ki jim bodo omogočili, da se sami podajo po svetu, preživijo in uspejo!

Močna in ljubeča mati si bolj kot vse želi, da bi njeni otroci odrasli v samostojne, srečne in izpolnjene ljudi. Pokaže jim, kako skrbeti zase na ljubeč in skrben način, saj razume, da otrok ne more ne nadzorovati in ne siliti v početje nečesa, kar jim ne ustreza. Ustvari poživljajoče in opolnomočeno okolje, ki pri otrocih spodbuja pozitiven odnos in jim pokaže, da ni ničesar, kar ne bi mogli storiti! Na ta način jim da vzgled, kako se spopasti s svojimi čustvi in kako jih obvladovati. Obdari jih z neprecenljivo “opremo”, ki jo otroci potrebujejo, da postanejo zdravo prilagojeni, čustveno uravnoteženi odrasli. In sicer s tem, ko jim pokaže, kako se spoprijeti z bremeni in ovirami v življenju, ki so neizogibno pred njimi. Razume, da je najboljši način, da nekoga učiš in ga naučiš, da ga vodiš z zgledom!

Močna in ljubeča mati si bolj kot vse želi, da bi njeni otroci odrasli v samostojne, srečne in izpolnjene ljudi.
Močna in ljubeča mati si bolj kot vse želi, da bi njeni otroci odrasli v samostojne, srečne in izpolnjene ljudi.

Čuteča mama otrokom pokaže vsak pomen brezpogojne ljubezni in vdanosti, vsak dan … do konca njenega življenja. Žrtvuje svoj čas in svoj denar, da za otroke poskrbi. Z njimi je v dobrem in slabem, ne glede na vse!

Uči jih, da čeprav je lahko svet neizprosen in zloben, lahko pomagajo izboljšati svet tako, da poskušajo pomagati drugim, da so do njih prijazni. Pokaže jim pravo moč misli, besed, čustev in dejanj in jim pomaga, da se obrnejo v pozitivno smer.

Močna in čutna mati otrokom pokaže, kako ljubiti sebe. Nauči jih, kako pomembno je, da si do sebe prijazen, ljubeč, da si znaš odpustiti. Spodbuja jih, da vsakič, ko obupajo, ponovno vstanejo in da se nikoli ne odrečejo sanjam in upanju! Svoje otroke prav tako uči vrednosti in pomembnost družine ter prijateljev in vse, kar je povezano s tem, da z njimi ohranijo dober odnos: uči jih zaupanja, spoštovanja, prijaznosti in solidarnosti. Od takšne mame se otroci naučijo, kako biti močan, a hkrati milega srca, kako biti odločen, pa tudi pravičen. Spoznajo, da se te stvari ne izključujejo! Pokaže jim, da morajo ljudi vedno spoštovati in da se morajo postaviti v njihovo kožo.

Močna in čutna mati otrokom pokaže, kako ljubiti sebe.
Močna in čutna mati otrokom pokaže, kako ljubiti sebe.

Poleg vsega tega močna in čuteča mama svoje otroke uči, kako uživati v življenju. Zaveda se, da življenja ni vredno živeti, če v njem ni mogoče uživati. Zato svoje otroke opremi z “orodji”, ki jih potrebujejo, da iz stvari v življenju potegnejo največ in da se zabavajo. Uči jih, kako najti pozitivno plat v vsem in kako najti srečo v sedanjem trenutku.

Pokaže jim, da je sreča veliko bolj resnična, ko jo delijo z drugimi, in jih pripravi, da se z resničnostjo sveta soočijo ne s strahom, ampak z upanjem!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Vas je prevaral? Se lahko spremeni in postane zopet zvest?