fbpx

Test: Si inteligenten potrošnik ali popolni zapravljivec? In ali je to tisto kar vas ovira, da postanete bogati! Odkrijte z našim preprostim testom!

Kakšen je tvoj potrošniški IQ?!

inteligenten potrošnik
Foto: envato elements

Inteligenten potrošnik je tisti, ki je odgovoren, preudaren in ozaveščen pri svojih nakupovalnih odločitvah. Njegove nakupovalne navade so običajno oblikovane z zavestjo o kakovosti, vrednosti, trajnosti, okoljskem vplivu in etičnosti proizvoda ali storitve. Tukaj je enostaven test s katerim ugotovite ali ste inteligenten potrošnik! In ali je to tisto kar vas ovira, da postanete bogati!

Inteligenten potrošnik ali popolni zapravljivec? Odgovorite na spodnaj vprašanja ter si odgovorite na zelo pomembno vprašanje ali boste nekoč bogati! Namreč neinteligentni potrošniki nikoli ne postanejo bogati!

Foto: envato elements

Za vsako trditev določite točke od 1 (popolnoma nesoglasje) do 5 (popolnoma strinjam).

  • Raziskujem pred nakupom: Pred nakupom izdelka ali storitve vedno preučujem možnosti, primerjam cene, preberem ocene in se posvetujem z mnenji strokovnjakov.
  • Poznam svoje blagovne znamke: Poznam podjetja za izdelki, ki jih kupujem, in se odločam na podlagi tega, kako dobro se ujemajo z mojimi vrednotami.
  • Kupujem trajnostno: Zavedam se svojega vpliva na okolje in se trudim izbirati izdelke in storitve, ki so bolj trajnostne.
  • Podpiram etično poslovanje: Zanimam se za delovne pogoje, v katerih so izdelki izdelani, in se izogibam podjetjem, ki izkoriščajo delavce ali imajo neetične poslovne prakse.
  • Sem cenovno ozaveščen: Vedno iščem najboljše ponudbe, uporabljam kupone, izkoristim prodajo in se trudim dobiti najboljše možne posle.
  • Ne dajem se voditi impulzivnim nakupom: Preden kupim izdelek ali storitev, vedno razmislim, ali ga res potrebujem.
  • Prepoznam marketinške trike: Zavedam se taktik prodaje in marketinga, ki se uporabljajo za pritegnitev kupcev, in se ne pustim zlahka zapeljati.
Foto: envato elements

Po točkovniku ugotovi kaj si – inteligenten potrošnik ali popolni zapravljivec?!

20 – 35 točk: Popolni zapravljivec

Kupovanje je lahko zabavno, vendar vam lahko ta test pomaga razmisliti o tem, kako lahko postanete bolj ozaveščen potrošnik. Preberite nekaj nasvetov o tem, kako se bolje obnašati pri nakupovanju, in poskusite nekaj novih taktik naslednjič, ko se odpravite v trgovino ali na splet.

36 – 50 točk: Občasno preudaren

Vidite vrednost v biti inteligenten potrošnik, vendar včasih padete na marketinške trike ali impulzivne nakupe. Poskusite se bolj zavestno odločati o tem, kaj kupiti in kdaj kupiti.

51 – 70 točk: Inteligenten potrošnik

Odlično! Vaše navade nakupovanja kažejo, da ste ozaveščeni potrošnik, ki se zaveda vrednosti, trajnosti, etike in okoljskega vpliva. Hkrati, če ste dosegli ta rezultat imate možnost, da boste nekoč bogati.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.