fbpx

To je edini način, da najdete srečo – le tako greste lahko naprej!

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Če se počutite zagrenjeni, nesrečni in želite spremeniti svoje življenje na bolje, si zastavite štiri vprašanja. Iskreni odgovori nanje vam bodo povedali, v katero smer naj greste.

Če čutite, da ste nesrečni, nezadovoljni, je čas, da nekaj spremenite. Za začetek si zastavite ta vprašanja, ki vam bodo razkrila nekaj novih spoznanj in vas usmerila v pravo smer, v katero morate iti.

Čas je, da spremenite svoje življenje!

1. Kaj si resnično želite?

Pozabite za trenutek na vse okoli sebe – družino, pričakovanja, vse – in pomislite, kaj si resnično želite. Je to drugo delo? Drugačen način življenja? Kakšna konkretna sprememba? Da vas partner bolj podpira?

Vsi iščemo ravnovesje med tem, kdo želimo biti in kdo v resnici smo. In bolj, ko se ti dve realnosti sovpadata, srečnejši smo. Po drugi strani pa bolj, ko so oddaljeni, manj smo zadovoljni s svojim življenjem. Priznajte si, kaj v resnici želite, tudi če niste prepričani, ali je to prava izbira za vas. Samo bodite iskreni do sebe.

Kaj je sreča? Foto: Allef Vinicius / Unsplash

2. Kaj vas drži na istem mestu, kaj vas zadržuje v življenju?

Mnogi so prepričani, da je življenje dolgo in da imamo vse možnosti na svetu, da počnemo, kar hočemo – a to ni res. Več časa, ko rečete »da« vsemu, kar v resnici ni pomembno, manj časa imate za stvari, ki jih imate radi, želite in morate početi. Zato je pomembno, da se naučite reči »ne« tistemu, česar nočete, česar vam ni všeč. Recite ne tistemu, kar vas ne osrečuje.

3. Kaj bo izboljšalo moje življenje?

To vprašanje vas prisili, da ponovno razmislite o življenju, ki ga trenutno vodite. Koliko vas ovirajo zunanji dejavniki in koliko vas pravzaprav ovirajo notranje ovire? Ne morete vse kriviti okoliščin, usode. Večino krivde vedno nosite sami.

Poiščite srečo v vas. Foto: Aranprime / Unsplash

Kaj vam bo takoj izboljšalo življenje? Velikokrat točno veste, kaj bi vas takoj osrečilo, a si iz različnih razlogov tega ne upate povedati. Mogoče vas je strah, morda ne verjamete, da zmorete. Če pa nenehno razmišljate o tem, pomeni, da si tega želite in da točno veste, kaj morate storiti. Le upati si morate! Recite “da” vsemu, kar želite!.

4. Kako se lahko danes bolj spoštujete?

Vprašanje je – ali imate dovolj samozavesti, da postanete boljša oseba? Večina ljudi bo rekla da, toda ali je to res? Če se spoštujete, varujete svoj čas in duševno zdravje pred toksičnostjo, negativnostjo in pritiski, če spoštujete sebe, potem to pomeni, da se imate radi in delate, kar želite, ne kar drugi pričakujejo od vas.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!