fbpx

To je TOP 7 razlogov za žensko nezvestobo

Zato ženske varajo!

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Varanje je v sodobni družbi zelo razširjeno. Tako, kot varajo moški, varajo tudi ženske. A velikokrat so razlogi za varanje povsem drugačni. Raziskave so pokazale, da ženske varajo zaradi teh 7 top razlogov!

Napačno je dojemanje nezvestobe v smislu, da varajo samo moški in da so ženske vedno zveste. Se vprašate kdaj in s kom točno vsi ti moški varajo? Ali heteroseksualni moški varajo samo s samskimi ženskami?

Preprosta resnica je, da vara približno toliko poročenih heteroseksualnih žensk kot poročenih heteroseksualnih moških.

Raziskave kažejo, da se ima od 10 do 20 odstotkov moških in žensk v zakonskih zvezah ali drugih zavzetih (monogamnih) odnosih spolne odnose zunaj svojega primarnega razmerja.

Kaj pomeni nezvestoba v digitalni dobi? Je to, če gledate filme za odrasle? Če se spogledujete na družbenih omrežjih?

Nezvestoba je prelom zaupanja. Ko varate partnerja izdate njihovo zaupanje. Laž in skrivnost izdaje sta tista, ki ranita ljubljeno osebo in partnerja (moškega ali žensko).

Varanje zajema tako spolne aktivnosti na spletu kot v resničnem svetu, pa tudi druge dejavnosti – vse od ogleda filmov za odrasle, poljubljanja drugega moškega/ženske do nečesa tako preprostega, kot je spogledovanje (mikrovaranje).

Ženske in moški pogosto varajo iz zelo različnih razlogov. Zakaj torej varajo ženske?

1. Počutijo se premalo cenjene, zapostavljene ali prezrte

Imajo občutek, da so samo gospodinje, varuške, kakor žene. Zato iščejo zunanjo situacije, ki jih potrjujejo. V moških iščejo potrditev, da so še vedno privlačne, da si jih nekdo želi, ne pa da so dobre le za storitve, ki jih opravljajo.

2. Hrepenijo po intimnosti

Nezvestoba je prelom zaupanja.
Ženske se počutijo cenjene in povezane s partnerje, bolj z nespolnim, čustvenim igranjem (pogovori, zabava, skupno življenje…), kakor s spolnimi dejavnosti. Ko takšne povezave ne dobijo, jo lahko poiščejo drugje.

3. Presenetijo jih potrebe drugih

Nedavne raziskave o ženskah, ki varajo, kažejo, da številne ženske kljub izjavi, da imajo zelo rade svojega zakonca, svoj dom, svoje delo in svoje življenje, vseeno varajo. Te ženske opisujejo občutek premajhne podpore in preobremenjenosti, ker morajo biti ves čas na voljo vsem in za vse, in da iščejo zunajzakonsko spolno aktivnost kot obliko življenjske izpolnitve.

4. So osamljene

Ženske lahko v razmerju doživljajo osamljenost iz številnih razlogov. Morda partner pogosto dela pozno v noč ali poslovno potuje ali pa ji čustveno ni na voljo. Ne glede na vzrok se počutijo osamljene in iščejo izhod iz osamljenosti z nezvestobo, da zapolnijo praznino v življenju.

5. Od primarne zveze pričakujejo preveč

Nekatere ženske imajo nerazumna pričakovanja glede tega, kaj bi moral zagotoviti njihov partner in njihov odnos. Pričakujejo, da bodo moški izpolnili vse njihove potrebe 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 365 dni v letu, ko pa se to ne zgodi, pozornost poiščejo drugje.

6. Odzivajo se na pretekle travme in zlorabe

Včasih bodo ženske, ki so doživele globoko travmo v zgodnjem življenju zlasti spolno, to travmo znova podoživljale in jo poskušale obvladati ali nadzorovati.

7. Doma nimajo dovolj zadovoljivih spolnih odnosov

Napačne so družbene predstave, da samo moški uživajo v spolnosti, saj veliko žensk uživa v njej, in če je ne dobijo doma, ali če jim iz kakršnega koli razloga spolni odnosi s partnerjem niso prijetni, jih poiščejo drugje.

Tako kot moški se tudi ženske, ki varajo, v tistem trenutku ne zavedajo, kako močno nezvestoba vpliva na njihovega partnerja in njihov odnos. Varanje boli, pa naj vara moški ali ženska.

Če se par odloči, da bo situacijo rešil, lahko ustrezno svetovanje spreobrne krizo v odnosu v priložnost za rast. Na varanje ni treba gledati kot na konec zveze, ampak kot na preizkus zrelosti para in zmožnosti prenašanja skupnih neviht.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!