fbpx

To so najboljše aplikacije za tekače 2020

Najboljše aplikacije za tekače 2020 vam bodo pomagale, da odprete tekaško sezono, naberete nekaj kilometrov in se letos morda celo udeležite kakšnega maratona. Poglejte si, katere so najboljše aplikacije za tekače 2020.

Spodaj vas čaka seznam Najboljše aplikacije za tekače 2020, ki so primerne tako za začetnike kot napredne tekače. Za vse, ki radi nabirajo kilometre po neskončnih poteh, smo naredili izbor najboljših aplikacij za tekače 2020. Aplikacije vam lahko pomagajo tako pri sledenju in beleženju časa, ko tečete, pomagajo vam prilagoditi trening, da bo za vas najbolj optimalen, lahko vas spodbujajo, so vaš osebni trener, skrbijo za vašo varnost in še in še. Aplikacije so primerne tako za Androide kot za iOS naprave.

Najboljše aplikacije za tekače 2020 (za začetnike)

Human

Prednosti: motivirala vas bo, da boste bolj aktivni

Aplikacija Human
Aplikacija Human

Ta aplikacija ni ravno najbolj napredna, vendar je dober motivator. Deluje v ozadju, kjer meri vaš čas, ko ste aktivni (ko tečete, hodite, kolesarite), in vas spodbuja, da dosežete “dnevnih 30 minut” rekreacije. Vendar prava motivacija pride od drugih ljudi. Aplikacija namreč primerja vaše podatke s podatki ostalih uporabnikov, ki so v bližini. Aplikacija je brezplačna tako za iOS kot za Android.

Couch to 5K

Prednosti: krepitev samozavesti z doseganjem ciljev

Couch to 5K
Couch to 5K

Ta popularna aplikacija dela točno to, kar pravi: spravi vas s kavča na tekaško stezo. Vodi vas skozi tri 30-minutne vadbe na teden in vas tako v samo devetih tednih pripravi, da lahko odtečete 5 km. Poleg tega prek GPS-a sledi vašemu času in razdalji, ki jo pretečete, virtualni trener pa vam da napotke za boljšo vadbo. Po vsakem teku lahko svoje dosežke vpišete na spletno stran active.com in jih delite z drugimi. Aplikacija je plačljiva in primerna tako za naprave iOS kot Android.

Pacer

Prednosti: Pomagala vam bo, da bo tek za vas postal rutina

Pacer
Pacer

Ta brezplačna aplikacija (iOS in Android) je sicer namenjena štetju korakov, vendar je odlična za vzpostavitev tekaških navad. Pacer bo ves dan štel korake, ki jih naredite, da boste lahko dobili realno sliko o tem, kako aktivni pravzaprav ste. Tudi s to aplikacijo lahko pretečene trase spremljate z GPS-om in se udeležujete skupinskih izzivov. Če pa dokupite dodatno Premium opcijo, lahko dostopate tudi do video vadb in različnih načrtov treniranja.

Najboljše aplikacije za tekače 2020 (za napredne tekače)

Strava

Prednosti: za sledenje teka in voženj s kolesom, z močnim družbenim elementom

Strava
Strava

Aplikacija je zelo priljubljena med kolesarji in tekači in je odlična izbira tako za profesionalne kot rekreativne športnike. Z njo boste lahko poglobljeno sledili opravljenim potem z GPS-om (kompatibilna je z različnimi GPS-napravami) in merili celo paleto dejavnikov (še posebej če se odločite za Summit članstvo). Znana je tudi po priljubljeni funkciji, ki vam pove, kako se v primerjavi z drugimi tekači odrežete na enaki progi. Premium uporabniki pa dobijo tudi dostop do Beacona – posebna varnostna možnost, ki omogoča, da bodo trije izmed vaših prijateljev ali družinskih članov lahko spremljali lokacijo, kjer tečete. Aplikacija je tako za iOS kot Android brezplačna.

Runcoach

Prednosti: pomaga narediti vadbeni načrt po vaši meri

Runcoach
Runcoach

Brezplačna aplikacija Runcoach (za iOS in Android) vam pomaga narediti osebni urnik vadbe. Zadajte si tekaški cilj, ki ga želite doseči, algoritem pa vam bo ponudil napotke za trening. Če pa želite osebnega trenerja, lahko s plačljivo nadgradnjo stopite v stik z certificiranimi USAFT-trenerji, ki vam bodo pomagali ob morebitnih poškodbah, vam odgovorili na vprašanja glede primerne prehrane in še kaj.

MapMyRun

Prednosti: iskanje novih tekaških poti

MapMyRun
MapMyRun

Če niste prepričani, kje bi tekli, si lahko pomagate s to brezplačno aplikacijo (za iOS in Android), ki združuje kar 70 milijonov tekaških prog. Aplikacijo je ustvarila znamka Under Armour in poleg beleženja razdalje, ki jo pretečete, meri tudi srčni utrip, porabljene kalorije, nadmorsko višino … Aplikacija se lahko poveže s celo vrsto sledil cev in tudi z aplikacijo My Fitness Pal, s katero boste lahko sinhronizirali svojo dieto in vadbo ter tako dobili jasnejšo sliko o svojem zdravju.

Nike+ Run Club

Prednosti: beleženje teka, deljenje fotografij, avdio trening

Nike+ Run Club
Nike+ Run Club

Ta brezplačna aplikacija je bila zasnovana posebej za tekače. Na treningih vas bodo spodbujali znani vrhunski športniki, vašo tekaško progo boste lahko fotodokumentirali in fotografije delili z drugimi uporabniki, na voljo pa vam bodo tudi avdio treningi z vrhunskimi Nikovimi trenerji. Aplikacija ima integrirano tudi aplikacijo Spotify – avdio nasvete trenerjev lahko vključite kar na playlisto.

iSmoothRun

Prednosti: trenirajte s pomočjo več storitev

iSmoothRun
iSmoothRun

Poleg tega da vam ta aplikacija pokaže statistiko vašega teka – koliko ste pretekli, koliko korakov ste naredili, kakšne so bile vremenske razmere, ko ste tekli, imena ulic, kjer ste začeli teči –, vam iSmoothRun lahko pomaga tudi pri beleženju vaših intervalnih vadb. Aplikacijo lahko sinhronizirate z drugimi napravami, in tako lahko vaše podatke o vadbi prenesete tudi na preostale dnevnike vadbe, ki jih uporabljate. Aplikacija je plačljiva in primerna za uporabnike iOS naprav.

Zwift

Primerna za: tek na tekaški stezi

Zwift
Zwift

Zwift je spletno vadbeno kolo. Do nedavnega so aplikacijo uporabljali le kolesarji. Uporabniki se prijavijo, sinhronizirajo svoj avatar na iPad/računalnik/druge naprave in se nato vozijo ali tečejo po različnih trasah, skupaj z drugimi virtualnimi športniki z vsega sveta. Zwift naložite na svojo napravo, na primer telefon, iPad, ali jo predvajajte na televizorju, nato pa jo prek Bluetootha povežete s tekalno stezo. Aplikacija je brezplačna tako za iOS kot Android.

Aaptiv

Prednosti: da bo vadba na tekaški stezi malo lažja

Aaptiv
Aaptiv

Vaje na tekaški stezi so posebnost te aplikacije, primerna pa je tako za začetnike kot za izkušene maratonce. Pomagala vam bo izpiliti tehniko, vas pripravili na tekmovanja ali pa se boste z njo zgolj zabavali. Preden si izberete, kaj boste odtekli, si lahko v aplikaciji pogledate vse podrobnosti – ocenjeno razdaljo, največjo hitrost, naklon vrha, slog glasbe … da boste dobro pripravljeni.

Najboljše motivacijske aplikacije za tekače 2020

Runtastic

Prednosti: da boste svoje misli med tekom zaposlili

Runtastic
Runtastic

Runtastic je popoln sledilnik teka, vendar izstopa tudi po edinstveni funkciji Story Running. Prenesite zgodbe (1 dolar na enoto), če želite med tekom poslušati skladbe v slogu podcasta. Vsaka zgodba je dolga približno 35 do 40 minut, kar je približno toliko, kot traja vaša običajna vsakodnevna vadba.

Charity Miles

Prednosti: tek z razlogom

Charity Miles
Charity Miles

Odličen način, da svoji vadbi dodate nekaj altruizma. Aplikacija spremlja vašo pretečeno razdaljo in za vsako miljo, ki jo pretečete, podari 25 centov dobrodelnim ustanovam.

Zombies, Run!

Prednosti: spremenite svoj trening v video igrico

Zombies, Run!
Zombies, Run!

Če se vam zdi tek dolgočasen, dodajte svoji vadbi malo primarnega strahu, ki vam bo po krvi pognal adrenalin. Skozi zgodbe in raznovrstne misije, ki jih boste poslušali s to aplikacijo, boste vpleteni pravo zombijevsko apokalipso. Sledite zvočnim navilom in zbirajte zaloge, okrepite svojo bazo, zaščiteno pred zombiji, in rešite človeštvo. Kaj je boljša motivacija od tega?

Najboljše aplikacije za tekače 2020 (varnost)

RoadID

Prednosti: ob morebitni nesreči boste samodejno dobili pomoč

RoadID
RoadID

RoadID je bolj znan po zapestnicah, ki vas v primeru nesreče (če se to žal zgodi) identificirajo tistim, ki prvi pridejo na kraj nesreče. Toda podjetje ima tudi priročno aplikacijo, s katero lahko svojo lokacijo delite s prijatelji in družino in jim, če se prenehate premikati za pet minut in se ne odzovete na opozorila aplikacije, pošlje SOS-sporočilo z vašo lokacijo. Še bolje pa je, da vaši stiki sploh ne potrebujejo te aplikacije RoadID – sporočila in opozorila dobijo kar prek SMS-a ali e-pošte.

Prva pomoč Telekom Slovenije

Prednosti: pomoč pri imobilizaciji

Aplikacija Prva pomoč
Aplikacija Prva pomoč

Za konec pa še aplikacija, ki jo je vsekakor pametno imeti s seboj na pametnem telefonu. Seveda pomaga, če poznamo določeno oskrbo že iz glave, sicer pa nam bo ta priročna aplikacija ustrezno pomagala imobilizirati poškodbo in nas pripraviti na prihod reševalcev. V njej najdemo navodila za oskrbo tako manjših kot hujših poškodb.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.