To so najboljši družinski avtomobili 2020

Kateri so najboljši družinski avtomobili za leto 2020? Izbrati družinski avto ni lahka naloga, saj je na trgu ogromno izbire. Zato smo iz različnih kategorij izbrali najprimernejše avtomobile za družine. Predstavljamo vam izbor najboljših vsestranskih družinskih avtomobilov za 2020.

Kaj naredi dober družinski avto? Po našem mnenju je najboljši družinski avto tisti, ki je poleg prevažanja ljudi in prtljage zmožen tudi kaj več. Če ste torej družinski tip človeka in želite avtomobil, ki je morda še kaj več kot le prevozno sredstvo, potem preverite katerega izmed skrbno izbranih avtomobilov na seznamu.

Pri nakupu upoštevajte tudi dane garancije proizvajalcev ter drobni tisk le-teh preberite izjemno natančno. Pri nakupu novega avtomobila na družinski proračun vplivajo seveda tudi cene vzdrževanja, in če v prvih letih za popravila ne odštejete niti evra, je to več kot odlično.

Najboljši družinski avtomobili 2020

1. Peugeot 508 SW
2. Volkswagen Touareg
3. BMW serije 3 Touring
4. Audi A6 Avant
5. Toyota Rav4
6. Tesla Model Y
7. Volvo V60
8. Volkswagen Passat
9. Volkswagen ID. Crozz
10. Škoda Octavia 2020

PEUGEOT 508 SW

Novi Peugeot 508 SW je druga generacija tega modela in si s predhodno ne deli ravno veliko. Prtljažni prostor je velik 530 litrov, ki pa se poveča na 1730 litrov, če podrete zadnjo klop. 508 SW ponuja pester izbor sistemov za varnost in pomoč pri vožnji. Prilagodljiv tempomat “stop & go”, “lane assist”, samodejno parkiranje, avtomatski žarometi, samodejno zaviranje v sili in celo sistem za nočni vid (night vision), bodo poskrbeli da boste na cilj prispeli karseda varno.

VW TOUAREG

https://www.youtube.com/watch?v=Ikdd83Zq7zc

Novi Volkswagen Touareg je zrasel in zaradi lažje zasnove tudi shujšal. Zaradi tega boste v njem našli za 113 litrov več prtljažnega prostora. Tega je na voljo za 810 litrov, vzdolžno premikajoči se zadnji sedeži pa poskrbijo za izdaten prostor za noge in kolena. Touareg bo na voljo v več različicah, med katerimi bosta Elegance in Atmosphere za tiste, ki si želijo več elegance in udobja, oprema R-Line pa bo na voljo posameznikom, ki se navdušujejo nad športnim dizajnom in temu primerno bolj športno notranjostjo.

BMW SERIJE 3 TOURING

BMW serije 3 karavan je bila vedno odlična izbira za družinski avto, če ste poleg prostornine prtljažnika iskali tudi odlično vozno dinamiko. Novi BMW serije 3 pa nadaljuje uspešno zgodbo predhodnika, saj je še vedno med bolj dinamičnimi avtomobili v segmentu hkrati, pa ima za 5 litrov večji prtljažnik, ki zdaj pogoltne 500 litrov tovora. Če podremo zadnje sedeže, pa se površina prtljažnika poveča na 1.500 litrov.

AUDI A6 AVANT


Novi Audi A6 je napredoval v vseh pogledih, še najbolj pa v tehnološkem smislu. V novem Audiju A6 lahko najdemo vso najmodernejšo Audijevo tehnologijo, h kateri lahko dodamo 580 litrov prtljažnega prostora in parkirnega pilota, ki vam bo prek telefonske aplikacije omogočil parkiranje avtomobila v tesni parkirni prostor ali v domačo garažo.

TOYOTA RAV4

Toyota je z RAV4 izumila segment križancev, ko so na šasijo Corolle postavili karoserijo SUV-ja. Danes pa je Toyota RAV4 je v kombinaciji s svojimi hibridnimi motorji (ki si jih prav tako deli drugimi Toyota modeli) odlična izbira. Prtljažnik pa ima zajetnih 580 litrov prostornine.

TESLA MODEL Y

Tesla Model Y je električni srednje velik križanec in oblikovno temelji na limuzinskem modelu Tesla 3 ter večjem SUV modelu X. Peti avtomobil, ki ga je Tesla postavila na trg, bo v svoji najboljši različici zmožen prepeljati do 540 kilometrov z enim samim polnjenjem. Čeprav si s Teslo 3 deli kar precej, je Tesla Model Y vseeno prostornejši (predvsem pri prtljažniku, ki naj bi imel 1868 litrov prostornine), z doplačilom pa bo ponujal tudi možnost sedmih sedežev.

VOLVO V60

Skandinavski proizvajalec Volvo je zadnja leta precej konkurenčen tudi veliki nemški trojici. Prelep dizajn, izjemna varnost, razkošje in udobje so postali del prav vsakega Volvo avtomobila. 529 litrov prostornine prtljažnika pa pomeni, da je dovolj velik za večino družin.

VW PASSAT

Volkswagen je letos v svet poslal svoj 30-milijonti Passat, kar ga uvršča med najbolj prodajane Volkswagne v zgodovini (takoj za Golfom in Hroščom). Prodajne številke pa so zgolj dokaz, da je Passat odgovor za vse. Odličen pa je tudi za družine, saj ima ogromen prtljažni prostor s 586 litrov pri limuzinski izvedbi, pri karavanu pa kar 650 litrov prostornine.

VW ID. AVTOMOBILI


Volkswagen ID.  3  napoveduje električno prihodnost za nemškega proizvajalca ljudskih avtomobilov. V prihodnjih letih pa bodo poleg ID. 3 na voljo še številni drugi avtomobili družine ID. Po napovedih Volkwagna bo ID. CROZZ sposoben tudi na terenu in bo navduševal s prostorno notranjostjo in prtljažnikom velikim 515 litrov, kar pa je za električnega križanca precej impresivno.

ŠKODA OCTAVIA 2020


Škoda je končno predstavila peto generacijo Octavie. Češki sorodnik Golfa je še vedno med večjimi v segmentu, saj se je celo podaljšal za 19 mm (različica Combi za 22 mm) in razširil za 15 mm. To pomeni, da je prostornina prtljažnika pri limuzini narasla na 600 l, pri modelu Octavia Combi (karavan) pa na 640 l.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Koncept Jeep Gladiator Farout dodaja dizelsko moč za overlanding doživetja