To so nasveti tvojega očeta, ki jih nisi želel upoštevati, a so bili zlati!

Besede, ki jih boš prebral so besede neštetih očetov, ki svojemu otroku želijo samo najboljše. In verjamemo, da se boš ustrašil!

Šele ko zares odrasteš, se začneš zavedati resničnosti in modrosti v življenjskih nasvetih, ki ti jih je nekoč ali danes – želel razložiti tvoj oče. Kateri nasveti so bili zlati, a jih nisi želel slišati!

1. Nikoli ne boš čutil, da se staraš.

Ko se staraš, ti tega ne čutiš. Večino časa se boš počutil tako, kot se počutiš zdaj. Le da boš nekoliko pametnejši in da boš bolj verjel vase. Zakaj? Zato, ker boš do takrat že našel svoje mesto v tem svetu in razumel, kaj je najpomembnejše. Ne boj se staranja!

2. V tvojem življenju in v življenju tvojih najdražjih se bodo zgodile slabe stvari.

Težave so sestavni del življenja. Ljudje izgubljajo službe, imajo nesreče, zbolijo. Dokler si mlad in je vse v redu, je težko razumeti to kruto resnico. Najboljša in hkrati najtežja stvari, ki jo lahko narediš, ko si v težavah je, da ostaneš priseben. Morda boš želel kričati in pretepsti vse okoli sebi, vendar moraš biti pametnejši. Ne pozabi, da jeza samo zaplete stvari. Čeprav je trenutno slabo, je to priložnost, da postaneš močnejši!

3. Prvi vtis ni vedno pravi.

Na prvi pogled je mogoče vsako situacijo in vsako osebo videti kot normalno. Čas je tisti, ki bo pokazal, kakšne so stvari v resnici. Včasih bo za to potrebno veliko, veliko časa.

4. Uspeh pride, ko najdeš svoj fokus.

Osredotoči se na 2 do 3 najpomembnejše stvari naenkrat. Ko poskušaš narediti vse, je rezulat običajno nasprotje od tega, kar si želel in pričakoval.

5. Ljubi se in se postavi na prvo mesto.

Teži k temu, da postaneš oseba, ki si želiš biti. Hrani svoje telo in um. Vsak dan se nauči nekaj novega.

Ljubi se in se postavi na prvo mesto.
Ljubi se in se postavi na prvo mesto.

6. Včasih moraš poskusiti – prvič, drugič, tretjič.

Za trenutek pozabi na svoje dvome in strahove. Vprašaj se: če poskusim in ne uspem v prvo, kaj bom izgubil in kaj bom pridobil? Edini pravi odgovor na to vprašanje je: nič ne boš izgubil, razen nekaj časa. Istočasno se boš naučil pomembne lekcije in vedel, kaj storiti v naslednjem poskusu. Zelo malo ljudi namreč uspe vže takoj!

7. Da bi nekaj dobil, moraš nekaj dati.

S tem, ko daješ drugim svojo podporo, nasvete in jim delaš življenje lepše, jim daješ tudi neprecenljive darove. In vse to se bo vrnilo.

8. Nič v življenju ni vredno velikih prepirov.

Ne prepiraj se s partnerjem, brati, sestrami, sosedi. Ko v sebi čutiš bes in si tik pred tem, da nekomu izgovoriš nekaj grdih besed, se ugrizni v jezik, obrni se in pojdi. Daj si čas, da se pomiriš. Ne potrebuješ vseh sil tega sveta, da bi dokazal, da imaš prav. Ne rabiš imeti prav. V bistvu to sploh ni pomembno!

9. Ne poskušaj na vsakega narediti vtis.

Ta želja ne prinaša nič drugega kot prehodno zadovoljstvo ega. Bodi to, kar si. Izberi si majhen krog ljudi, s katerimi boš imel globko vez in razumevanje.

10. Zabavaj se.

Zabava je v tem življenju podcenjena. Ljudje pogosto želijo pokazati zabavo kot nekaj slabega. To pa je popolnoma narobe. Vedno najdi čas za dobro zabavo!

Zabavaj se.
Zabavaj se.

11. Ne kompliciraj – življenje je najlepše, ko je enostavno.

Lepota tega sveta je enostavnost, preprostost. Izberi si nekaj stvari, ki so ti najpomembnejše, in se osredotoči na njih. Pozabi na vse ostalo. Delaj to, kar imaš rad, ne to, kar ti ponujajo.

12. Nekatere malenkosti si zapomniš za celo življenje.

Bodi pozorne na majhne stvari. Večerja z družino, priložnost, da gledaš svojega otroka, kako spi, sprehod s prijatelji iz otroštva … Te malenkosti delajo življenje!

13. Najbolje, kar lahko narediš za drugega je, da mu daješ čim manj nasvetov.

Življenje vsake od nas je edinsveno in pripada izključno nam. Vsak od nas mora živeti, dihati in nadaljevati s svojim potovanjem, kjer bo prej ali slej našel odgovore na svoja vprašanja.

14. Načrtuj svoj čas in svoj denar.

Življenje se nenehno spreminja. Bodi previden. Nauči se razlikovati med pomembnim in nepomembnim. Ne kupuj, česar ne potrebuješ. Ne porabi več, kot zaslužiš. Ne dovoli, da te denar nadzoruje – ti nadzoruj njega.

15. Če ne boš ničesar storil, bodo sanje ostale samo sanje.

Nehaj sanjariti in začni delati na tem, da svoje sanje uresničiš. Da ti čez 10, 20, 30 let ne bo žal, te danes NE SME BITI STRAH!

Če ne boš ničesar storil, bodo sanje ostale samo sanje.
Če ne boš ničesar storil, bodo sanje ostale samo sanje.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
S tem bosta poglobila vajin odnos: 5 stvari, ki so pomembnejše od seksa