fbpx

Top 7: najboljša moška sončna očala v slovitem stilu ‘wayfarer’

Želite videz tajnega agenta Jamesa Bonda? Prvi korak k temu, da boste slavnemu filmskemu junaku vsaj nekoliko podobni, lahko storite z nakupom slavnih očal v stilu wayfarer, in tukaj so najboljša moška sončna očala v prav tem slogu.

Ray-Ban je sončna očala Wayfarer predstavil leta 1956. Njihov oče, ameriški optični oblikovalec Raymond Stegemen, jih je zasnoval že štiri leta pred njihovim izidom. Očala so si s svojim izjemnim slogom do danes nakopala številne privržence, med katerimi najdemo tudi svetovne zvezdnike.

S katerimi 7 sončnimi očali v slogu wayfarer boste zablesteli v polnem sijaju? Tukaj so najboljša moška sončna očala v prav tem slogu.

WARBY PARKER THATCHER

Warby Parker Thatcher.
Warby Parker Thatcher.

Očala s tankimi in udobnimi okvirji se prilagajajo praktično vsaki obliki obraza. Leče, ki so odporne na praske, so se pripravljene zoperstaviti UVA- in UVB-žarkom.

warbyparker.com

OAKLEY FROGSKINS

Oakley Frogskins.
Oakley Frogskins.

Podjetje Oakley si želi s svojim izdelkom ponovno obuditi 80. leta prejšnjega stoletja. Očala vključujejo modre leče, ki uporabnika ščitijo pred UVA-, UVB- in UVC-žarki, hkrati pa mu zagotavljajo jasno sliko.

oakley.com

RAEN ARLO

Raen Arlo.
Raen Arlo.

Ročno izdelani okvirji, izdelani iz acetata, so v sredinskem delu zelo tanki, kar pripomore k večjemu udobju. Vaše oči se bodo po zaslugi leč Carl Zeiss CR-39 izognile UV-žarkom in tako ostale spočite.

raen.com

ELECTRIC SWINGARM S

Electric Swingarm S.
Electric Swingarm S.

Italijanski produkt se lahko pohvali s polariziranimi lečami. Te blokirajo svetlobo, ki se odbija od vodnih površin. Očala vas bodo v 100-odstotno zaščitila pred UV- in HEV-svetlobo, v 98 % primerov pa pred modro svetlobo.

electriccalifornia.com

TOM FORD LEO

Tom Ford Leo.
Tom Ford Leo.

Očala legendarnega modnega oblikovalca Toma Forda se ponašajo s polariziranimi lečami Blue 6 Base CR39. UVA- in UVB-svetloba tako ne bosta mogli prodreti do vaših oči.

tomford.com

RAY-BAN WAYFARER FOLDING CLASSIC

Ray-Ban Wayfarer Folding Classic.
Ray-Ban Wayfarer Folding Classic.

Ray-Ban je silhueto Wayfarer še izpopolnil, saj je ikonična očala odslej mogoče zložiti. Model, katerega del so polarizirane vojaške leče G-15, združuje udobje in stil.

ray-ban.com

RAY-BAN ORIGINAL WAYFARER

Ray Ban Original Wayfarer.
Ray Ban Original Wayfarer.

Klasična očala se od modela iz leta 1956 ločijo le po tem, da na obeh robovih vsebujejo kovinsko bunkico. Kupci lahko izbirajo med več vrstami 54-milimetrskih leč. Očala, ki so zelo priljubljena v Hollywoodu, se vsekakor ne morejo izkazati za napačno izbiro.

ray-ban.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.