TOP 7: Kateri pametni telefon kupiti najstniku za spričevalo, ne da bi bankrotirali?

Imate najstnika, ki je šolo letos zaključil po vaših pričakovanjih? Bi ga radi nagradili z novim pametnim telefonom, pa ne veste, kaj izbrati, da se vaša denarnica ne bi preveč stanjšala? Hkrati pa želite, da bi bil vaš najstnik s telefonom kar se da zadovoljen in bi mu več kot odlično služil. Potem preverite naš seznam pametnih telefonov za kul proračun, s katerimi bo zadovoljen tudi vaš najstnik.

Najstniki so med najzahtevnejšimi uporabniki pametnih telefonov, zato mora biti izbira telefona precej premišljena. Če svojemu najstniku omogočate predplačniški naročniški sistem, pa je vsekakor bolje, da pametni telefon kupite v trgovini in brez vezave. A kaj, ko se cene vrhunskih telefonov vselej začnejo nad 500 evri. Tudi zato smo v uredništvu pobrskali in za vas preverili trenutno najbolj vroče telefone za sprejemljiv budget – torej med 200 in 300 evri, ki bodo zadovoljili še tako zahtevne najstnike.

Pri tem smo upoštevali nekaj osnovnih dejavnikov:
– prepoznavna blagovna znamka,
– cenovni razred med 200 in 300 evri,
– zmogljivost delovnega spomina 3 GB,
– dobra baterija – min. 3000 mAh,
– aktualen model ali model, predstavljen v zadnjem letu.

(Telefone smo razvrstili po merilu od najnižje cene proti najvišji ceni.)

Asus Zenphone 3 Max


Asus ZenPhone 3 Max vsekakor navduši s svojo ceno, ki je za to, kar ponudi, izjemna. Konkurirajo ji lahko le nekatere izjemno neprepoznavne blagovne znamke proizvajalcev pametnih telefonov. Navdušuje ogromna baterija – 4100 mAh.+, ki je pravzaprav največja baterija med izbranci, ki obljublja, da bo vaš najstnik zadovoljen in ne bo vseskozi priklopljen na dodaten vir energije.

Xiaomi Redmi Note 4


Xiaomi je zvezda med kitajskimi telefoni, ki stavi na odličen dizajn ter dober celoten paket. Izpostavimo IPS-zaslon (ločljivosti 1920 x 1080) in ogromno baterijo 4100 mAh. Seveda v paketu pride tudi odlična glavna kamera 13 MP, ki zajema tudi video 1080p.

Honor 8 Lite


Po vsej verjetnosti eden od boljših kandidatov, če ne celo naš favorit. Zadovolji namreč cel paket, ki daje več, kot bi od telefona tega cenovnega razreda pričakovali. Večino lastnosti povzema po svojem večjem bratu Honor 8, s katerim si deli vse z izjemno dodatnega objektiva na zadnjem delu. Tega različica Lite namreč nima. A nič zato, vse ostalo je praktično nespremenjeno, in če vemo, da je Honor 8 pravzaprav Huawei P9, potem je Honor 8 Lite v bistvu pravzaprav Huawei P9 za izjemno malo denarja. Torej eden od najboljših telefonov lanskega leta. No, vse le ni tako preprosto. Fotografiranje bo le zadovoljivo na račun enega objektiva in ne izjemno, a vse ostalo bo vsekakor navdušilo. Navdušujejo tudi materiali, ki niso videti prav nič poceni in plastični. Označimo ga lahko za skoraj vrhunski telefon za res dobro ceno. In je naš favorit med telefoni v tem izboru.

Xiaomi Redmi Note 4x


Hmm… 4 GB delovnega spomina, Snapdragon 625 – Octa Core in baterija 4.100 mAh – oziroma kaj še ostane vrhunskim telefonom. Pravzaprav ne veliko, saj je ta telefon v vseh pogledih konkurenčen tudi najboljšim. Gre namreč za odlično kombinacijo ugodne cene ter fantastičnih specifikacij.

Huawei P10 Lite


Če je Huawei P10 skoraj idealen telefon, potem je P10 Lite prav tako skoraj idealen telefon. Čeprav mu manjka en objektiv, pa obstoječi postreže z odličnim zajemom fotografij. Hvalimo tudi močan 8-jedrni procesor (HiSilicon Kirin 658) ter seveda 3 GB RAM-a. Če vem je dizajn telefona zelo pomemben, potem pri P10 Lite res ne boste zgrešili. Sicer P10 Lite prav zares s P10 nima veliko skupnega, čeprav Huawei želi, da tako mislimo. Slednje pove tudi cena.

Sony Xperia XA1


Za tiste, ki ljubijo dizajn te legendarne blagovne znamke, bo Sony Xperia XA1 po vsej verjetnosti prva izbira. Med poceni pametnimi telefoni je namreč prav ta izbira tisto, kar ste po vsej verjetnosti iskali. Pomemben je 8-jedrni procesor, 3 GB RAM-a in pregovorno dober zaslon Sony, katerega karakteristike na papirju prepričajo manj kot v resničnem življenju. Tako je pač s stvarmi v življenju, da jih je treba preizkusiti. In to velja tudi za Xperio XA1.

LENOVO K5 Note


Med vsemi pravzaprav najstarejši telefon, ki kljub temu za mizo prinese veliko. Če ste že kdaj imeli opravka z Lenovom, potem veste, da lahko nanj računate. Če so vam všeč veliki telefoni, potem je K5 Note ena od prvih izbir.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Samsung predstavil nova Galaxy A52 in A72: telefona srednjega razreda s kopico inovacij