fbpx

Trik, kako odtaliti meso v 10 minutah z žličko sladkorja!

Trik, ki vam bo olajšal življenje!

Foto: Victoria Shes / Unsplash

Ste se kdaj vprašali, kako odtaliti meso hitro in brez izgube kakovosti?

Kako odtaliti meso? Odtaljevanje mesa je lahko včasih zamudno, še posebej, ko se znajdemo v hitrem tempu sodobnega življenja. Marsikdo se zateka k hitrejšim metodam, kot je uporaba mikrovalovne pečice, vendar pa ta postopek lahko vpliva na kakovost mesa.

Obstaja pa preprost trik, ki vam bo omogočil hitro in učinkovito odtaljevanje mesa v samo desetih minutah, in to s pomočjo običajnega sladkorja.

Foto: envato

Odtajanje mesa v mikrovalovni pečici

Ni najbolj priporočljivo, saj lahko ta postopek privede do neenakomernega odtajanja, kar vpliva na kakovost mesa. Pogosto se zgodi, da se del mesa v mikrovalovki začne kuhati, medtem ko je drugi del še vedno zamrznjen, kar povzroči izgubo sočnosti in okusa.

Foto: envato

Kako odtaliti meso – upoabite sladkor in toplo vodo

To jee že dolgo poznan trik, ki zagotavlja ne samo hitrega odtajanja, ampak tudi ohranjanje okusa in teksture mesa.

Postopek je preprost. V topli vodi, malo nad sobno temperaturo (približno 40-45 stopinj Celzija), raztopite žlico navadnega sladkorja. Nato v raztopino položite kos mesa, ki ga želite odmrzniti. Pomembno je, da meso prej vzamete iz vrečke, folije ali druge embalaže, v kateri ste ga hranili.

Foto: envato

Po desetih minutah je meso pripravljeno za nadaljnjo pripravo.

Pri tem postopku sladkor deluje kot katalizator, ki pospešuje proces odtaljevanja. Dodatna prednost pa je, da sladkor izboljša okus mesa, hkrati pa ohranja njegovo mehkobo in nežnost.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.