Usoda nam bivše partnerje pošlje v življenje samo iz enega razloga: da preveri, kako neumni smo!

Zadnjič posodobljeno: :

Ko razmišljate o spravi z bivšim ali bivšo, ne pozabite na pet najpomembnejših stvari!

Ni redkost, da se bivši partner po razpadu dolgotrajne resne zveze ponovno pojavi v našem življenju. Običajno se to zgodi bodisi zato, ker smo se razšli na grd način, zato eden od bivših partnerjev potrebuje opravičilo ali pa “boljši konec”, bodisi zato ker bivši partner že leta manipulira z nami, zato se vrne, da poskusi še enkrat.

Ko se naše poti spet prekrižajo, se um začne igrati z nami – pojavljajo se številna vprašanja in najpogosteje se sprašujemo, ali bi mu/ji morali dati drugo priložnost. Odgovor je odvisen od tega, kaj se je zgodilo po razhodu. Smo preživeli in šli naprej? Ali pa smo še vedno zaljubljeni v tega človeka in v to zvezo?

Karkoli že je, ko gre za bivšega partnerja, vedno imejte v mislih naslednjih 5 stvari, kajti življenje ga/jo običajno pripelje nazaj na našo pot – če smo odkriti – da preveri, kako neumni smo!

1. Ne pozabite, zakaj ste se razšli

Ne smete se spomniti le lepih stvari, ampak tudi bolečine, razočaranj in drugih negativnih občutkov, ki ste jih doživeli zaradi partnerja. Najbrž se niste kar tako odločili, da se boste razšli, nekaj vas je v to prisililo. Preden oživite zvezo, se spomnite, zakaj ste z njo prekinili!

2. Sprava je nedopustna samo zaradi pomanjkanja intimnosti

To je najpogostejši razlog, zakaj se nekdanja partnerji pobotata. To je tisto, kar ohranja ljubezen, ni pa razlog, da ostanete v slabi zvezi. Ne bi se smeli sprijazniti z bivšim samo zato, ker ste z njim preživeli leta in leta ali pa se počutite osamljene in vam primanjkuje intimnosti z bližnjo osebo. Zdrava čustvena in psihološka povezava je veliko pomembnejša od fizične.

Usoda nam bivše partnerje pošlje v življenje samo iz enega razloga: da preveri, kako neumni smo!

3. Še vedno ne najdete smisla, da bi bila skupaj?

Vsaj eden od vaju si ni mogel predstavljati skupne prihodnosti in zato sta se razšla. Kaj se je spremenilo, da mislite, da bo zdaj delovalo?

4. Zaupanje je uničeno

Res je, da se lahko zaupanje obnovi, toda v 99 odstotkih primerov ne bo enako kot prej. Še vedno boste dvomili o njegovih/njenih dejanjih, kar pa ne vodi v nič dobrega.

5. Ljudje se načeloma ne spreminjajo

Pri svojem partnerju lahko spremenite nekatere navade, ne morete pa njegove narave. Tu ne pomaga nobena ljubezen ali predanost. Če je enako kot prej, ne bežite pred resnico – bežite od njega / nje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
11 majhnih stvari, ki jih imajo ženske raje, kakor velike romantične geste