Večna klasika: Mercedes-Benz E Coupe & Cabriolet (2020)

Mercedes-Benz - eclass coupe & cabrio

So avtomobili in so avtomobilske klasike. Mercedes-Benz razreda E v izvedenki Coupe & Cabriolet je vselej veljal za segment tako imenovanih “sanjskih avtomobilov”. Avtomobilov, ki ostanejo lepi, tudi ko leta minevajo. Še posebej, če se na nosu blešči značka s tremi kraki.

Vse kar morate vedeti ob tem zapisu je, da je Mercedes-Benz naredil nadgradnjo svoje večne klasike, ki ji je privoščil konkreten “facelift” in tako na sredini modelnega cikla modelu vdihnil nekaj novega, svežega vetra. Mercedes-Benz E Coupe & Cabriolet sta v vseh pogledih posodobljena. Novi so motorji, ki so čistejši. Veliko dela pa je bilo storjenega tudi v segmentu vozniških asistentov in infomatičnega sistema MBUX, ki sledijo trendom časa in vedno več nalog opravljajo namesto voznika. Mogoče je tu potrebno zares poudariti še “novo značko” na zadku, model E53 pa z okoli 430 konji in 4-kolesnim pogonom zmore pospeške do 100 km/h v pičlih 4,3 sekundah. Končna hitrost je omejena na tovarniških 250 km/h. A pri tej hitrosti bo veter v laseh premočan.

Kot vidite, je nas prepričal Cabriolet, ki je izbira tistih z izjemnim stilom. Slednji je namreč v očeh našega uredništva večna klasika. Avtomobil, ki ga boste parkirali v garaži in bo pri ljubiteljih “ostajal” z lastnikom celo življenje. In to je na nek način tudi njegovo bistvo – “dream car”.

Galerija slik: Mercedes-Benz razred E – Coupe & Cabriolet (2020)

Dodatne Informacije

Več informacij:
mercedes-benz.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Hyundai Tucson: popolnoma nova oblikovna smer popularnega SUV-ja