Veganska obutev: veganski čevlji, ki so stilsko dovršeni in udobni

Beyond Skin
Zadnjič posodobljeno: :

Veganska obutev oziroma veganski čevlji ne rabijo biti le dolgočasni in (pre)običajni! Lahko so čudovit modni kos, ki ne govori le o vašem stilu, ampak tudi o vašem odnosu do narave, živali in sočloveka!

Veganska obutev, veganski čevlji, ki so ga podprli predvsem mlajši potrošniki in seveda vplivneži, brez katerih to ni več mogoče, ne bo kratkotrajen trend in bi res lahko – na srečo – popolnoma spremenil celotno industrijo obutve. Strokovnjaki celo napovedujejo, da bi lahko s konkurenco pometli v naslednji nekaj letih. Tako ne bo več vprašanje, ali se bodo v modno dirko vključila tudi velika modna imena, ampak zakaj se še niso?!

Vsako leto svetovna usnjarska industrija za proizvodnjo modnih izdelkov izkoristi več milijard živali. Proizvodnja pa pogosto vključuje tudi uporabo poceni delovne sile, večjo količino odpadkov in večji ogljični odtis. Ni pa nujno, da je temu tako!

Pobrskali smo za nekaterimi veganskimi znamkami čevljev, ki poslujejo izključno “cruetly-free”* in so dobavljivi v Slovenijo. Te blagovne znamke zmanjšujejo vpliv na okolje, ustvarjajo poštena delovna mesta in iščejo trajnostne rešitve, hkrati pa še vedno proizvajajo cenovno ugodne, modne in udobne veganske čevlje za vsako priložnost.

Beyond Skin

Elegantna linija veganskih čevljev Beyond Skin sega od vsakodnevnih superg do glamuroznih petk za nočno druženje. Poleg tega, da je veganska, se je znamka Beyond Skin zavezala tudi k delu z okolju prijaznimi in trajnostnimi proizvodnimi praksami, prav tako strogo obsoja otroško delo in izkoriščanje delavcev.
beyond-skin.com

Ethletic

Nemška znamka Ethletic, ki ima lokacije tudi v Pakistanu, Indiji in na Šrilanki, si prizadeva zagotoviti poštene in varne delovne pogoje za vse delavce, hkrati pa proizvaja udobne in lahkotne veganske čevlje. Kolekcije znamke so sestavljene iz natikač, nizkih in visokih superg, superg za nataknit, skejterskih superg, na voljo pa so tudi majice in žoge.
ethletic.com

Fair Shoes

Slaba stran veganske obutve je lahko to, da morda nekoliko težje najdemo pisane ali edinstvene čevlje za ženske. Fair Shoes je rešitev za to težavo. Potrebujete veganske petke v kovinskem odtenku? Ni problema. Kaj pa rdeče petke? Pa takšne z rožami? Prav tako ni problema. Portugalska znamka je zavezana k ustvarjanju modernih, veganskih čevljev, ki so primerni za različne življenjske stile. Vsi čevlji so narejeni v delavcu prijaznih delovni pogojih ter s spoštljivim odnosom do narave in živali.
fair.pt

Matt & Nat

Pri Matt & Nat verjamejo v lepo in zavestno življenje, zato izdelujejo popolno vsakodnevno vegansko obutev iz sintetičnega usnja, 100-odstotno reciklirane plastike in plute. Zavzeali so se k uporabi “cruetly-free” materialov, s katerimi izdelujejo čevlje, ki bodo z vami še vrsto let. V ponudbi so udobne petke, kot tudi veganske superge, ki jih lahko brezskrbno nosite cel dan. Zelo transparentni so tudi pri svojih delovnih pogojih, ki so v vseh pogledih etični.
mattandnat.com

Nae

Nae pomeni “no animal exploitation” oziroma “brez izkoriščanja živali”. Je portugalska veganska znamka čevljev z veliko raznovrstnimi supergami, čevlji in sandali za moške in ženske. Poleg tega izdelujejo še veganske denarnice, torbe in pasove. Podjetje, ki iz ananasovih listov izdeluje usnje za svoje čevlje, ohranja filozofijo kakovostne obutve, hkrati pa se bori proti izkoriščanju ljudi, živali in okolja.
nae-vegan.com

Tropicfeel

Tropicfeel je novejša blagovna znamka potovalnih čevljev, ki proizvaja 100-odstotno veganske čevlje s certifikatom PETA, iz reciklirane plastike in drugih eko-materialov, ki so prijazni okolju in živalim. Čevlji so odlični za potovanja, saj tehtajo le slabih 200 gramov, lahko pa jih koristite za hojo, pohodništvo, plavanje in vadbo, s čimer nadomestite več parov čevlje in prihranite tako pri prostoru v kovčku, kot tudi pri teži.
tropicfeel.com

Veja

Znamka, ustanovljena leta 2005, poskuša pozitivno vplivati na ljudi in okolje na vsak stopnji proizvodnje – certificirani naravni bombaž in naravno amazonsko gumo, ki ju znamka uporablja za platno svojih superg, vezalke, zgornji del in podplat, kupijo neposredno pri združenju kmetov v Braziliji in Peruju, včasih celo po dvakratni tržni vrednosti. Prav tako Vejin inventar vodijo zaposleni iz neprofitne delavnice za reintegracijo delovnih mest Ateliers Sans Frontières. Ker je vsak tretji model čevljev Veja veganski, je njegova usnjena alternativa narejena iz bombažne tkanine, prevlečene z materialom na osnovi koruze.
veja-store.com

Will’s Vegan Shoes

Pri Will’s Vegan Shoes, trajnostni, veganski in etični blagovni znamki, trdno verjamejo, da lahko s pozitivno izbiro naredijo pozitivno spremembo v svetu. Pri proizvodnji svojih izdelkov uporabljajo samo veganske materiale – od zgornjih delov in oblog, do lepila. Vsi izdelki so registrirani pri Vegan Society, prav tako pa ima večkrat nagrajeno podjetje tudi certifikat PETA. Njihova embalaža je ogljično nevtralna in ne vsebuje plastike. V njihovi ponudbi boste našli škornje, salonarje, sandale, superge, pa tudi torbice, denarnice, pasove, jakne, obleke in majice.
wills-vegan-shoes.com

Dodatne Informacije

*”Cruelty free” je mednarodni certifikat, ki označuje izdelke, ki niso bili testirani na živalih na nobeni stopnji razvoja izdelka. To velja tako za podjetje, ki je izdelek proizvedlo, kot za laboratorije, s katerimi podjetje sodeluje ali njegove dobavitelje. Certifikat prav tako zagotavlja, da proizvajalec izdelkov ne prodaja na tržiščih, ki testiranja na živalih zahtevajo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!