Curkomet je gasilski nogomet, ki se igra s cevmi.
V zraku · buzz buzz

Ste že slišali za curkomet? To je nogomet po gasilsko, kjer žogo namesto z nogami ”brcajo” z gasilskimi cevmi, s katerimi gasilci sicer gasijo ogenj. Ste vedeli, da je prav v Sloveniji, točneje v Žužemberku, potekalo sploh prvo svetovno tekmovanje v gasilskem nogometu? Oglejte si atraktivne posnetke utrinkov z letošnjega turnirja.

Curkomet je nogomet z gasilskimi cevmi in curkom vode. Pravila tekmovanja so sledeča. Vsaka ekipa ima dva ročnika, ekipa pa mora velikansko žogo v sedmih minutah spraviti v nasprotnikov gol. Toliko namreč traja polčas. Sledi drugi polčas, in če tudi po nadaljnjih sedmih minutah nobena ekipa ne zabije gola, sledijo enajstmetrovke.

PREBERITE ŠE: Euro 2016: najbolj smešni video trenutki na EP v nogometu 2016

Curkomet je gasilski nogomet, ki se namesto z nogami igra s cevmi in curkom vode.Odpri galerijo

V posnetku zgoraj si lahko ogledate posnetke iz že 6. curkometa (Curkomet Open 2016). Pri tem je treba poudariti, da je vsa uporabljena voda odpadna. V spodnjem posnetku pa si lahko ogledate še, kako nogomet igrajo v avstrijskih Alpah. Ta se v nasprotju z običajnim nogometom, ki se igra na ravni površini, igra na čim bolj strmem pobočju, zato upravičeno pravijo, da gre za najzahtevnejšo obliko nogometa. Kdo so gledalci? Razni Kekci, Pehte, Bedanci, pastirji ter možje in dame v dindrlih.

Fidel Castro za 90 let dobil 90-metrsko cigaro. Rekordna 90-metrska cigara za 90-letnega Fidela Castra Prvi šolski dan ali ta Veseli dan za starše. Starši in otroci na prvi šolski dan – za ene muka, za druge odrešitev Neprijetni, toda smešni prizori v hotelih. Takih prizorov si na dopustu ne želite! Poglejte, na kaj vse so ljudje naleteli v hotelih! Psihedelični tatuji Psihedelični tatuji naravnost iz sanj ·