cover-Jupiter-Ascending
Kulturni izbor · film

Jupiter v vzponu je sicer film o Jupiter Jones (Mila Kunis) in njeni usodi, a verjetno nas vse bolj zanima, kako bo umrl lik Stinger Apini, ki ga igra Sean Bean. Pa šalo na stran, kajti vzel jo je vrag ali v tem primeru dinastija Abrasaxovih, ki grozi, da bo ubila Jupiter, saj je njeno rojstvo ogrozilo njihovo vladanje Vesolju. Ji bo nekdanji vojaški lovec na glave, genetsko ustvarjeni Caine Wise (Channing Tatum), uspel spremeniti tok zgodovine?

Jupiter v vzponu z Milo Kunis in Channingon Tatumom na čelu, je delo hvaljenega filmskega dvojca, Lane in Andyja Wachowski, ki spremlja usodo nič hudega sluteče in naivne Jupiter Jones, ki po prihodu Caina na Zemljo po kapljicah spoznava svojo resnično usodo. Ta je svetlobna leta od te, ki jo živi zdaj s čiščenje domov drugih.

PREBERITE ŠE: Oskarji 2015: najboljša igralka v stranski vlogi 2015

Tako Jupiter ni bila rojena pod nesrečno zvezdo kot se zdi, ampak pod svojim bodočim kraljestvom, saj je zaradi genetskega zapisa druga kandidatka za dediščino vsega nam poznanega vesolja in bi lahko zaradi tega zamajala trenutno razmerje sil v vesolju. Kar pa jasno ni po godu otrokom umrle poglavarke družine Abrasax, Balemu (Eddie Redmayne), Kalique (Tuppence Middleton) in Titusu (Douglas Booth), ki se spopadejo za dediščino. Ko ugotovijo, da je dedinja Jupiter je v nevarnosti ne samo ona, pač pa naš celoten planet.

PicMonkey Collage Oskarji 2015: nominacije za najboljši celovečerni animirani film 2015 PicMonkey Collage Oskarji 2015: najboljši igralec v stranski vlogi 2015 PicMonkey Collage Oskarji 2015: najboljša igralka v stranski vlogi 2015 fullwidth.db6598fa 2 Film: Najboljši zimski filmi vseh časov · ·