TFF17_MY_FRIEND_DAHMER_1.jp.JPG
Kulturni izbor · film

Kot po navadi je tudi letos mogoče najti mnoge filme, ki so ustvarjeni po resnični zgodbi. Eden izmed teh bo o Jeffreyju Dahmerju, enem izmed najbolj znanih ameriških serijskih morilcev.

Jeffrey Dahmer je med leti 1978 in 1991 v Združenih državah Amerike ubil 17 fantov in moških. Film pripoveduje zgodbo, ki se je zgodila pred tem, saj spremlja Dahmerja še v času šolanja v srednji šoli, kjer je bil še sramežljiv najstnik s težavami z alkoholom. Film je tudi osnovan po priznanem grafičnem romanu Derfa Backderfa.

V glavni vlogi bomo lahko videli Rossa Lyncha, ki se je doslej udejstvoval v mnogih stvaritvah Disney Chanella. Poleg njega bomo v filmu lahko videli še Vincenta Kartheiserja (serija Oglaševalci), ki bo upodobil Dahmerjevega psihiatra, in Anne Heche (Donnie Brasco) v vlogi mame prihodnjega serijskega morilca.

PREBERITE ŠE: FILMSKI NAPOVEDNIK: SNEŽAK (THE SNOWMAN, 2017)

Film je že doživel premiero aprila na enem izmed ameriških filmskih festivalov, njegov uradni izid pa gre pričakovati pozneje letos.

kingsman Filmski napovednik: Kingsman: Zlati krog (Kingsman: The Golden Circle, 2017) Venice-Royale Bond, James Bond se vrača 2019 theevilwithin_still_06 3 filmi letošnjega Grossmanna, ki jih morate videti ready-player-one-tye-sheridan Filmski napovednik: Ready Player One (2018) · · · ·