Film Pirati s Karibov: mrtveci ne pripovedujejo (2017)
Kulturni izbor · film

Disney je postregel s prvim napovednikom za film Pirati s Karibov 5 z naslovom Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (Pirati s Karibov: mrtveci ne pripovedujejo, v slovenskem prevodu). V petem delu piratske franšize, ki ga je režiral norveški dvojec Joachim Rønning in Espen Sandberg, se kot Jack Sparrow ponovno vrača Johnny Depp, v novem nadaljevanju pa se je mesto našlo tudi za legendarnega Paula McCartneyja. Vlogo glavnega negativca je prevzel Javier Bardem.

Prihajajo Pirati s Karibov 5! Jacka Sparrowa in druščino smo na filmskem platnu nazadnje spremljali leta 2011 v filmu Pirati s Karibov: Z neznanimi tokovi (tega je režiral Rob Marshall, prve tri pa Gore Verbinski). Nadaljevanje, Pirati s Karibov: mrtveci ne pripovedujejo (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales), v kina pripluje v sredini leta 2017, da bomo lažje počakali na maj, pa je Disney v pokušino ponudil prvi napovednik.

Scenarij za film Pirati s Karibov: mrtveci ne pripovedujejo je prispeval Jeff Nathanson (Ujemi me, če me moreš, Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje), film pa sta režirala Norvežana Joachim Rønning in Espen Sandberg (Kon-Tiki), ki sta poleg utečene zasedbe – Johnny Depp, Geoffrey Rush in Orlando Bloom, ki se vrača na sceno – mesto našla tudi za slavnega Beatla, Paula McCartneyja, ki je sledil zgledu Keitha Richardsa, kitarista Rolling Stones, ki je zaigral v tretjem delu Piratov s Karibov, Ob koncu sveta (Pirates Of The Caribbean: At World’s End in On Stranger Tides, 2017) in upodobil očeta Jacka Sparrowa, Edwarda Teahueja. Vloga McCartneyja za zdaj ostaja neznanka.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Ghost in the Shell (2017)

Javier Bardem (Ni prostora za starce, Skyfall, Ljubezen v Barceloni), ki se je že večkrat proslavil v vlogi zlikovca, se je po glavnem sovražniku Jamesa Bonda zdaj prelevil še v glavnega sovražnika Jacka Sparrowa, saj je stopil v mokre čevlje zlobnega piratskega kapitana Salazarja, ki je na lovu za ”stanovskim kolegom”, ki se smrtni spretno izogiba že vse od leta 2003. Oglejte si napovednik, v katerem boste zaman čakali na najbolj priljubljenega pirata na svetu.

Utrinki iz filma Pirati s Karibov: mrtveci ne pripovedujejo (2017):

Pirati s Karibov: mrtveci ne pripovedujejo (2017)Odpri galerijo

Film Bergmandeljc (2016) Filmski napovednik: Bergmandlc (2016) – slovensko-avstrijska srhljivka FIlmi oktober 2016 Oktober 2016 v kinu: mesec povratnikov Žalostni filmi Žalostni filmi so dobri za tvoje zdravje in naravni anestetik Film Ghost in the Shell (2017) Filmski napovednik: Ghost in the Shell (2017) · · · ·