Film The Witch (2015)
Kulturni izbor · film

Ste se danes zbudili srečni in nasmejani? No, to se bo v trenutku spremenilo, ko si boste ogledali napovednik za shrljivko The Witch. In če vam zaradi prijetno hladnega jutranjega zraka niso šle kocine pokonci, vam bosta naslednji dve minuti in pol dodobra naježili kožo. Film, pod katerega se je podpisal Robert Eggers, je bil velik hit na letošnjem filmskem festivalu Sundance, vi pa boste od lahko od strahu med gledanjem prebledi leta 2016.

Film The Witch, križanec Izžarevanja (The Shining) in Izganjalca hudiča (The Exorcist), je morda najbolj srhljiv film, ki je bil kdajkoli posnet. Govori o versko in moralno prenapeti družini s petimi otroci, ki v gozdu blizu njihove kmetije v regiji New England na severovzhodu ZDA naleti na sile zla. Potem, ko najprej misteriozno izgine njihov novorojenec in nato zataji še letina, se člani družine obrnejo eden proti drugemu.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Sleeping With Other People (2015)

Dogajanje je postavljeno slabih 400 let v preteklost, v leto 1630 (torej še pred salemske čarovniške procese), in ja, tu so otroci, ki jih je obsedel hudič, obseden (?) kozel, čarovništvo in črna magija. Saj veste, običajne stvari.

PicMonkey Collage Forbes 2015: Najbolje plačane igralke na svetu Film Sleeping with Other People (2015) Filmski napovednik: Sleeping With Other People (2015) Film Trumbo (2015) Filmski napovednik: Trumbo (2015) festival_slovenskega_filma 18. Festival slovenskega filma v Portorožu – ob polnoletnosti rekordno število filmov ·