“Gravitacija je precenjena”
Utrip mesta · destinacija

No, tisti, ki je še nismo zares izkusili, težko o tem sodimo, tako da bomo morali kar verjeti izkušenim. Gravitacijska sila oziroma težnost je sila, ki povzroča, da telesa z maso privlačijo drugo drugega. Bolj preprosto, telesa z maso padejo na tla, če jih spustimo z neke višine. No, ta telesa smo tudi mi.

V 6-minutnem videoposnetku jadralni padalec od blizu prikaže, kako je vse skupaj videti. Ščepec sarkazma v naslovu ali kar nekaj njih morda ni ravno posrečen, kajti že po nekaj sekundah videoposnetka se tudi v nas porodi želja po letenju.

Padalec Jean-Baptiste Chandelier je s ptičje perspektive občudoval portugalske Azore, francoski Briancon Serre Chevalier, brazilsko Canoa Quebrado ter južnoafriški Clifton.

Se vam gravitacija še vedno zdi precenjena?


01_29 Staro mesto Budva: nevsakdanji sprehod skozi 2500-letno zgodovino Letenje v prvem razredu po standardih Emirates Letenje v prvem razredu po standardih letalske družbe Emirates Francoska Polinezija 10 potovanj, ki jih moraš doživeti v svojem življenju Laponska v zimskem času 30+ razlogov, zakaj je Božičkova Laponska, najlepši kraj na svetu · · ·