Vpliv pametnih telefonov na naše življenje
V zraku · buzz buzz

Kako nas pametni telefoni spreminjajo? Na svetu živi sedem milijard ljudi, približno šest od teh jih ima v lasti mobilni telefon, kar je presenetljiv podatek glede na to, da ima dostop do delujočega stranišča le 4,5 milijarde ljudi. Manj presenetljiv podatek je, da pametni telefoni močno vplivajo na naše telo in možgane. Če to novico berete na pametnem telefonu, imate telesni položaj tak, kot če bi vam na hrbtu sedelo osemletno dekle! Preveri še ostala osupljiva dejstva o pametnih telefonih v povezavi z našim življenjem.

Kako nas pametni telefoni spreminjajo? Ljudje dnevno na pametnem telefonu preživimo kar 4,7 ure. Če to novico prebirate na pametnem telefonu, je vaša telesna drža enaka tisti, kot če bi vam na hrbtu sedelo dekle iz drugega razreda osnovne šole. Kar je naravnost šokanten podatek. Hrbtenica pa ni edina, ki je potegnila kratko. Škodo je utrpel tudi vid. V kombinaciji z uporabo računalnikov je namreč v zadnjem obdobju skokovito rast doživela tudi kratkovidnost.

PREBERITE ŠE: To so najboljši pametni telefoni 2016

Kljub tem presenetljivim podatkom pa boste pametni telefon težko odložili iz rok. Ravno tako kot hitra prehrana, ki nas s svojo sestavo dela odvisne, nas tudi razne mobilne igre prisilijo, da jih igramo. Gre namreč za psihološke igrice na ravni kemije. Aplikacija, kot je Candy Crush, nas postavljajo pred majhne izzive, in ko dosegamo drobne cilje, to v našem telesu ustvarja dopamin, ki mu pravimo tudi hormon dobre volje. In tako smo od mobilnega telefona odvisni kot kadilci od cigaret. Preverite še ostale vplive, ki jih imajo pametni telefoni na naše življenje in vam bodo dali pošteno misliti!

Batman leta 1943 in 2016 Superjunaki nekoč in danes – superjunaki skozi čas Učinkovita metoda pakiranja oblačil za dopust Pakiranje: kako spakirati za dva tedna oblačil v en kovček? Prvi selfi kip na svetu Prvi selfi kip na svetu Nissana 370Z dekorira krofe Dekoriranje krofov z Nissanom · ·