Volkswagen kmalu z roboti za polnjenje električnih avtomobilov

Volkswagen

Obstoječa parkirišča, še posebno tista v blokovskih naseljih, bodo v dobi električnih avtomobilov velik izziv.

Skoraj nemogoče je, da bi na vseh parkirnih prostorih zagotovili električne polnilnice, pri tem pa bo v prihodnje potrebne veliko iznajdljivosti. Kaj bo prinesla prihodnost in kakšna tehnologija bo takrat na voljo, bomo morali še videti, so pa za vmesni čas pri Volkswagnu dobili zanimivo zamisel. Na obstoječa parkirišča bodo poslali avtonomne robote, ki bodo za seboj vlekli prenosljive ‘baterije’ in s tem omogočili polnjenje električnih avtomobilov. Popolnoma avtonomen robot je opremljen s kamerami, lidarjem in ultrasoničnimi senzorji. K avtomobilu ga bomo napotili z aplikacijo, nato pa bo robot sam opravil komunikacijo z avtomobilom in vanj priklopil prenosno baterijo z zmogljivostjo 25 kWh.

Volkswagen
Volkswagen

Po začetku polnjenja ostane baterija priklopljena v avtomobil, robot pa se bo posvetil drugemu avtomobilu. Robot bo vrnil baterijo na polnilno mesto, ko bo prazna ali ko bo polnjenje avtomobila končano. Volkswagen robot je v tem trenutku zgolj prototip in ideja, kdaj pa bo realnost, je odvisno od odgovornih pri nemškem avtomobilskem koncernu.

Volkswagen
Volkswagen

Dodatne Informacije

Več informacij:
volkswagen.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!