Vsaka manikerka ti bo povedala, da s temi 6 stvarmi med urejanjem nohtov takoj prenehaj!

Zadnjič posodobljeno: :

Ker so kozmetični saloni trenutno zaprti, pa tudi sicer urejanje nohtov ni ravno poceni in zahteva kar nekaj vašega časa, smo za vas pobrskali za triki, ki jih morate poznati, če si nohte urejate doma! In manikerke bi se strinjale!

Brezhibna manikira je ključ do negovanega videza in vsaka ženska si želi, da bi lahko kočno odkrila skrivnost negovanih nohtov! Ker nenehni obiski salonov niso poceni in ker so letos ti tudi pogosto zaprti, je priročno poznati trike, ki jih lahko preizkusite kar doma! Hkrati lahko razmislite, kaj morda počnete narobe, da ni želenega učinka. In tem 6 stvarem se morate nedvomno izogniti, to bi vam povedala vsaka manikerka!

Grizete nohte

Ali je potrebno posebej poudarjati, da je grizenje nohtov res slaba navada? Pod nohti namreč živi veliko število bakterij, ki v tem procesu končajo naravnost v vaših ustih in lahko povzročijo različne prehlade ali okužbe, lahko pa imajo celo resnejše posledice. Upamo, da je dovolj, da omenimo, da pod vašimi nohti živi tudi veliko število bakterij iz stranišča … Gnusno, kajne? Navsezadnje vaša manikira ne bo videti lepo, če boste imeli pogrizene nohte. Če se te navade ne morete znebiti, poiščite pomoč v lakih za nohte, ki so narejeni na osnovi rdeče paprike, zaradi česar grizenje nohtov postane zelo neprijetno.

Nohte si preveč skrajšate

Ščipalke za nohte niso najboljša izbira za krajšanje nohtov. Lahko so preveč agresivne, vi pa nimate nadzora in ste težje natančni. Morda bi bilo pametno, da za krajšanje nohtov uporabite pilico. Čeprav bo postopek morda res trajala nekoliko dlje, boste vi natančnejši in veliko lažje boste oblikovali nohte, nadzorovali njihovo dolžino in obliko.

Preveč maltretirate obnohtno kožico …

Obnohtna kožica je zelo občutljiva in pomembno je, da jo pravilno negujemo in da zanjo skrbimo. Vendar to še ne pomeni, morate s ščipalkami za nohte odrezati celo kožico ter nato trpeti zaradi rdečice (ali še huje, zaradi krvavitev). Najbolj pametno je, da si nabavite izdelke, ki bodo zmehčali kožico in pa leseno paličico, ki ni ostra, da z njo počasi kožico potisnete na svoje mesto. Pri tem pazite, da niste agresivni in ko končate s tretmajem, kožico nahranite z mastno kremo ali oljem. Več časa, ko ji boste namenili, lepša bo kožica in bolj urejena bo vaša manikira.

… ali pa jo ignorirate!

Seveda je ignoriranje koice najlažji način, da se spopadete z njo. Ampak potem se lahko odpoveste urejeni manikiri! Ne bojte se postopka urejanja obnohtne kožice in si dajte čas, da ga osvojite. Tako bo to postal povsem preprost postopek, v katerem boste uživali.

Nosite odkrušen lak za nohte

Res je, včasih se nam mudi in nimamo časa popraviti laka na nohtih, vendar to nikakor ni izgovor, da nenehno hodimo po svetu z odkrušenim lakom za nohte. Morda vi vaše neurejene manikire resda ne boste opazili, jo bodo pa drugi, poleg tega pa se ne boste počutili kot najboljša različica sebe. Če želite podaljšati obstojnost laka za nohte, v svojo rutino uvedite podlak in nadlak. S tem boste glavnemu sloju laka zagotovo podaljšali obstojnost. S tem se bo postopek lakiranja in sušenja nohtov podaljšal, a verjemite, da se na dolgi rok to splača. Še en nasvet – če veste, da ne boste imeli časa za ponovitev ali popravljanje manikire, izberite bež ali pastelni lak za nohte, kjer so razpoke manj vidne.

Luščite lak z nohtov

Ste eden izmed tistih, ki zaradi dolgčasa ali nervoze začne luščiti lak z nohtov z agresivnim praskanjem? To je grda navada, ki lahko vodi do cepljenja in oslabljenih nohtov. Logično je, da lahko med tem luščenjem odstranite celotno plast nohta, ne le lak, in s tem povzročite pretirano občutljivost ali celo bolečino. Če imate to navado, si vsekakor kupite lak za krepitev nohtov in bodite pozorni na vnos vitaminov in mineralov, ki bodo okrepili nohte.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Katera je prava resnica o kolagenu?