Pirelli 1900: Pirellijev gumenjak
Utrip mesta · mobilno

Vsake toliko časa se eden od največjih proizvajalcev gum na svetu loti tudi kakšnega drugega projekta. Poleg znamenitega koledarja, seveda. Njihov naslednji projekt predstavlja gumenjak Pirelli 1900, luksuz na vodi, ki je prava paša za oči.

Čoln Pirelli 1900 bo predstavljen na letošnji canski navtični razstavi. Pirelli se je povezal s podjetjem Tecnorib, s katerim so že uspešno sodelovali in že izdelali tri čolne v zadnjih desetih letih. Tokratni športni gumenjak je veliko genov podedoval od svojega predhodnika, a je v vseh pogledih večji. S svojimi 18,5 metra dolžine in 5 metri širine ponuja dovolj udobja, da se v njem najde prostor za dve kabini, dve kopalnici in še osrednji dnevni prostor.

Pirellijev podpis se še posebno opazi na napihljivih gumijastih tubah, ki so okrašene s profilom avtomobilske gume. Čoln poganjata dva motorja, vsak z močjo 800 konjskih moči in omogočata najvišjo hitrost 83 km/h. Pirelli je tako znova dokazal, da se ne spozna samo na gume na cesti, temveč tudi na gumo na vodi.

PREBERITE ŠE: PIRELLI PREDSTAVIL PAMETNE PNEVMATIKE, KI TE SAME NAROČIJO PRI VULKANIZERJU

Galerija slik: Pirellijev gumenjak

Pirelli 1900: Pirellijev gumenjakOdpri galerijo
Najbolj kul Piaggio: Piaggio Racer Najbolj kul Piaggio Ciao na svetu P90268215_highRes_bmw-r-ninet-in-speci (1) BMW Motorrad Spezial: motorji po vaših željah Skoda-Tesa-CityM--5696 Mestna priročnost: Škoda Fabia Black Editon & Tesa Jurjaševič Skiro BMWX2 City BMW X2City: električni skiro belo-modre značke · · ·