Zlovešče stavbe
Utrip mesta · arhitektura

Znani ameriški arhitekt Frank Lloyd Wright, eden od največjih arhitekturnih pionirjev 20. stoletja, je nekoč dejal, da bi se morala okolje in arhitektura zliti drugo z drugim. Toda zgradbe, ki jih boste spoznali v nadaljevanju, bi se lahko zlile zgolj z okolico iz temačnega stripa ali filma o Jamesu Bondu. Če je v vas kaj zlobca, potem vam je tovrstna arhitektura pisana na kožo.

Verjetno ste v življenju videli že marsikatero zanimivo, če ne kar čudaško zgradbo, arhitektura, ki jo boste spoznali v nadaljevanju, pa ima v sebi nekaj posebnega, nekaj drugačnega, nekaj, kar nam daje slutiti, da v njej živi nekdo, ki kuje svetovno zaroto in ki bo v slogu zlobcev iz filma o Jamesu Bondu zavladal svetu.

PREBERITE ŠE: Mogočni ostanki socialistične arhitekture v Beogradu

Galerija – zlovešča arhitektura:

Nekdanji raziskovalni inštitut, Berlin (Nemčija)Odpri galerijo

Socialistične zgradbe -Beograd Mogočni ostanki socialistične arhitekture v Beogradu Duge – najvišji most na svetu Duge – na Kitajskem odprli najvišji most na svetu hiša morja na dunaju Hiša morja na Dunaju s steklenim predorom in morskimi psi Najlepši primeri ulične umetnosti Ulična umetnost kot dodana vrednost – ko grafiti polepšajo mesto · · · ·