Ob poletni vročini se nič ne prileže bolj kot sladoled. Sploh če je domač! Če ste mislili, da morate biti za pripravo te ledene sladice številka 1 slaščičarski mojster, ste se krepko motili. Recept za domači sladoled s sadjem vas bo navdušil s svojo preprostostjo in končnim rezultatom!
Ko vlada pasja vročina in si zaželite nekaj sladkega, je zmrzlina vedno najboljša poletna osvežitev, ki ji podležejo vse generacije. Nič čudnega, da je najbolj priljubljena poletna sladica, ki jo lahko z res malo truda in kuharskega znanja pripravite tudi sami doma.
Tokrat imamo za vas recept za domači sladoled s sadjem:
PŘEČTĚTE SI VÍCE: Recept: veganský čokoládový pudink pouze se třemi přísadami
Recept za domači sladoled s sadjem:
Ingredience na domácí ovocnou zmrzlinu:
- 500 ml jogurtu
- 500 ml sladké smetany
- 350 g cukru
- 300 g ovoce (maliny, broskve, jahody...)
Postup výroby domácí zmrzliny s ovocem:
Najprej na koščke nasekljate sadje in ga z 200 grami sladkorja kuhate, dokler se sladkor povsem ne stopi. Omako nato ohladite in zmiksate, če ne želite imeti v sladoledu celih koščkov sadja. Ko je omaka pripravljena, se lotite stepanja smetane skupaj s 150 grami sladkorja, ki jima dodate še jogurt in malo manj kot tri četrt sadne omake. Dobro premešate in za okoli 10 ur postavite v zamrzovalnik. Po nekaj urah je smiselno maso še enkrat zmiksati, da odstranite morebitne kristalčke. Pred postrežbo sladoled prelijete s preostankom omake. Pa dober tek!