fbpx

10 izjemno kul avtomobilov pod 10.000 evri

Volvo C70
Zadnjič posodobljeno:

OK! Nimaš veliko denarja, pa bi se vseeno rad prevažal z izjemno kul avtomobilom? Zate smo izbrali tisti nekaj jeklenih koničkov, ki s svojim “karakterjem” prepričajo in so kul, poleg tega pa so še izjemno dosegljivi. Nekateri so sicer nekoliko starejših letnikov, a se med njimi najdejo tudi takšni, ki so stari le nekaj let. To je naš izbor 10 rabljenih in res kul avtomobilov!

Kaj je “kul avtomobil” ? Kul avtomobil je tisti avtomobil, ki vozniku oziroma lastniku vsakič, ko se mu približuje, povzroči prijetne občutke. “Kul avtomobil” je tudi tisti avtomobil, s katerim boste sporočili svojo individualno nakupno odločitev okolici. Tisti avtomobil, s katerim se boste na nek način identificirali in vas bo predstavljal. “Kul avtomobil” vsekakor ni konfekcijski kos oblačila hitre mode in ne nujno najhitrejši, najmodernejši ali celo najlepši. “Kul avtomobil” je vsekakor vaša individualna izbira. In ker v avtomobilskem svetu zares ni veliko “kul avtomobilov”, vam predstavljamo naš seznam izjemo kul avtomobilov pod 10.000 evri.

1. Alfa Romeo Brera (2005 – 2010)

Alfa Romeo Brera

Alfe so od nekdaj posebni in lepi avtomobili. In prav Brera je en od tistih biserov, ki prav zaradi svojega izjemno pogumnega dizajna še vedno ostaja izjemno kul avtomobil. Mnogi avtomobilistični zanesjaki so ji očitali neizrazitost v zavojih ter premalo športnosti, a posebnosti dizajna, ki je kot skulptura, ji ni očital prav nihče. Na trgu jih dobimo že za okoli 5.000 evrov. Za kakšno res lepo in ljubiteljsko voženo Alfo, pa boste odšteli okoli 10.000 evrov. Vsekakor avto, ki ga izberejo arhitekti, dizajnerji in tisti, ki ljubijo estetiko in italijanski dizajn. In če boste nanjo pazili … bo nekoč vredna toliko kot nova.

* Avtomobil smo poiskali na nemškem trgu, kjer je ponudba večja.

2. Audi TT (8J, 2006 – 2014)

Audi TT – 8J

Druga generacija Audija TT je še danes izjemno mikaven avtomobil, saj s svojo pojavo sledi “sodobnikom” blagovne znamke oziroma je nekoč sam postavljal smernice. In avtomobil, ki bo še dolgo časa videti kul. Lepega TT-ja dobite za vrednost pod 10.000 evri, s tem pa kos germanskega inženirstva, ki ni od muh. Kul je!

* Avtomobil smo poiskali na nemškem trgu, kjer je ponudba večja.

2. BMW Z4 (E85/E86, 2002–2008)

BMW Z4 (E85/E86)

Za BMW Z4 velja, da je med svojimi brati “overengineered” in s tem eden tistih BMW-jev, ki je – za razliko od večine modelov te znamke v tem obdobju – odličen in se ni veliko kvarili. Njegov dizajn je bil izjemno pogumen, tudi zaradi tega je ta kabrio še danes videti izjemno “sveže”. Enostavno kul je! Za lep primerek boste morali odšteti najmanj 10.000 evrov. In s tem boste dobili vozilo, ki vam bo ponudilo izjemno veliko dozo voznih užitkov in vam na usta vselej pričaralo tisti zadovoljni nasmeh.

* Avtomobil smo poiskali na nemškem trgu, kjer je ponudba večja.

3. Porsche Boxster 986

Porsche Boxster 986

OK. Najmanjši Porsche, ampak vseeno Porsche in to takšen, ki je lahko v vaši garaži za vrednost do 10.000 evrov. To zgodbo vam omogoča Boxster 986. Poletja z njim bodo nepozabna, tako kot vsak dirkaško odpeljan ovinek. In če ga boste pazili, njegova cena ne bo več padala, temveč ga lahko čez leto ali dve prodate za enak znesek, kot ste ga kupili. Ta avtomobil je skoraj investicija. Njegov kul faktor pa je zagotovljen!

* Avtomobil smo poiskali na nemškem trgu, kjer je ponudba večja.

4. Ford Fiesta ST (5. generacija)

Ford Fiesta ST

Vsi avtomobilski novinarji so si enotni: Ford Fiesta ST je “drivers car” ter tisti avtomobil, ki ponuja največ voznega užitka. Ta naslov je dobil od več priznanih preizkuševalcev avtomobilov. Tudi zato je Fiesta ST eden bolj kul nakupov. Če vas srbijo podplati in če vsakič, ko vidite ovinek, z užitkom “lovite” volan, potem bo ST prava izbira. Pa še slabo ni vidti, kljub več kot desetletju pod “oblikovalskim” pasom.

* Avtomobil smo poiskali na nemškem trgu, kjer je ponudba večja.

5. Mazda MX-5 (nc, tretja generacija)

Mazda MX-5 – legendarna “Miata”

Mazda MX-5 je bil vselej izbira tistih, ki vedo kateri avtomobil se zares dobro pelje. Prav tretja generacija pa se zdi še vedno dovolj sveža, da nihče ne bo ugotovil, koliko let ima pod pasom. To dokazuje tudi dejstvo, da so jo praktično nespremenjeno izdelovali kar 10 let in sicer med 2005 in 2015. Danes lahko ljubiteljsko ohranjeno in “voženo” kupite za okoli 8.000 evrov. Odličen nakup, za katerega vam ne bo žal. In nakup, ki bi ga moral enkrat opraviti vsak ljubitelj avtomobilov. MX-5 je namreč legenda!

* Avtomobil smo poiskali na nemškem trgu, kjer je ponudba večja.

6. Renault Twingo GT (2018)

Renault Twingo GT

Mnogi mu pravijo mestni posebnež, mi pa mu pravimo vse prevečkrat spregledan avtomobil. Če se na zadku Twinga nahaja značka GT, to pomeni, da gre za avto, ki poleg optičnih dodatkov ponuja obilico voznih užitkov. Najboljši je kakopak v mestu, a se znajde tudi na avtocestah. Ker je s svojimi 110 konji hiter, mogoče celo prehiter, je pri nas zapisan kot res kul. Samo poglejte ga! Pa še delajo jih pri nas v Novem mestu!

* Avtomobil smo poiskali na nemškem trgu, kjer je ponudba večja.

7. Volvo C70 (2008)

Volvo C70

Če ste ljubitelji švedske blagovne znamke boste ob pogledu na model C70 dobili mehke noge. Na nemškem mobile.de lahko lep primerek najdete že za okoli 7.000 evrov. In ker gre za avtomobil, ki je resnično lep in poleg tega še kabrio, se nam zdi že znesek izjemno kul. Poleg brezčasne elegance Volva boste z nakupom dobili še poseben “intelektualen” predznak. V filmih ga namreč brez izjem vozijo zdravniki in tisti “hudi” intelektualci. Vaš ugled pa je vsekakor izjemno pomemben! C70 je na tem seznamu pri nas izjemno visoko.

* Avtomobil smo poiskali na nemškem trgu, kjer je ponudba večja.

8. Mercedes-Benz SLK (R171, 2004–2010)

Mercedes-Benz SLK

Mercedesov je ogromno takšnih, ki si zaslužijo umestitev na naš seznam 10 res kul avtomobilov. Tu bi lahko naštevali dolgo časa. A smo se vseeno odločili, da izberemo le enega. To je Mercedes-Benz SLK. Mali mestni roadster, ki še vedno deluje sveže. Za ljubitelje vetra v laseh je to res kul izbira. Njegova cena pa je v tem trenutku takšna, da se ga splača kupiti.

* Avtomobil smo poiskali na nemškem trgu, kjer je ponudba večja.

9. Volkswagen Scirocco

Volkswagen Scirocco

Avto slovenskega oblikovalca Roberta Lešnika je brezčasen kos oblikovanja, ki se lahko še vedno kosa z aktualnimi modeli Volkswagen. Tudi zato smo ga umestili med tiste, ki so v naših očeh izjemno “seksi” in imajo status kul. Izjemno lepo ohranjenega je sicer težko najti, takšnega v popolnoma originalnem stanju pa še težje. A če ga boste našli, boste imeli res dober avtomobil za malo denarja.

* Avtomobil smo poiskali na nemškem trgu, kjer je ponudba večja.

10. Fiat 500

Fiat 500

Marsikdo ne ve, da se Fiat v zadnjih letih umešča med tiste avtomobilske znamke z najmanj okvarami. In Fiat 500 vas vsekakor ne bo razočaral. To brezčasno ikono lahko tudi v “besni” različni Abarth dobite krepko pod 10.000 evri. S tem pa v svojo garažo parkirate “kos”, ki vam ga bodo sosedje zavidali. Vsekakor avtomobil, ki se je moral znajti na našem seznamu kul avtomobilov.

* Avtomobil smo poiskali na nemškem trgu, kjer je ponudba večja.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.