10 učinkovitih načinov, kako s pozitivnimi vibracijami odgnati slabo razpoloženje

Foto: Wendy Hero / Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Vsi smo že bili tam: zgodi se nekaj zoprnega in posledično preostanek dneva preživimo v slabem razpoloženju. Ne znamo najti izhoda iz njega. Premagati slabo voljo ni enostavno, a edini, ki jo lahko premaga - ste vi.

Pridejo dnevi, ko se počutite ravnodušni. Nič vam ni všeč, vse vam gre na živce, zdi se, da se je ves svet obrnil proti vam. Nič vam ne uspe, slaba volja kar puhti iz vas.
In teh občutkov se nikakor ne morete otresti.

Tukaj je 10 preizkušenih načinov, kako se spet vrniti v prave pozitivne vibracije, ko boste naslednjič padli v slabo razpoloženje.

1. Pojdite na sprehod

Skoraj, da ni težav, ki jih ne bi razrešil dolg sprehod. Ali je to vpliv svežega zraka, fizično gibanje, občutek sonca na obrazu ali kombinacija vsega, ampak karkoli je – deluje. Ko ste slabe volje, se oblecite v trenirko in pojdite ven. Prepustite se pozitivnim vibracijam.

2. Poiščite smešne vsebine

Ni boljšega protistrupa za slabo voljo kot je smeh. Poiščite na spletu smešne video posnetke in se preprosto samo smejte, smeh je nalezljiv in celotno telo se bo smejalo z vami.

3. Pišite dnevnik

Začnite tako, da zapišete pet stvari, ki so vam všeč na vas, nato zapišite pet stvari, za katere ste hvaležni v svojem življenju, in nato pet dobrih stvari, ki so se vam zgodile v zadnjih 24 ur, ne glede na to, kako majhne so. Recimo: ”Hvaležna sem za jutranjo kavo.” Na koncu pa si zapišite še pet stvari, ki se jih veselite.

4. Pokličite prijatelja

Dovolite jim, da vam dajo novo perspektivo na vaše težave. Včasih pomaga tudi, če vas le poslušajo, da si olajšate dušo.

5. Meditirajte

Kadar ste slabe volje, je tako enostavno dovoliti, da vaš um tekmuje z negativnimi mislimi in si predstavlja najslabše možne scenarije.
Vzemite si trenutek zase in poiščite svoj mir, tako si boste lahko dali priložnost, da se preprosto resetirate. Opazujte se, kako dihate. Vdih. Izdih. Samo nekaj minut pravilnega dihanja, je lahko dovolj, da pričnete razmišljati na drugačen način.

Glasba vam preverjeno izboljša razpoloženje. Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

6. Pripravite si plesno zabavo – le zase

Ste se zbudili slabe volje? Stresite se. Predvajajte si svoje najljubše pesmi. Navijte glabo na ves glas in zapojte. Zaplešite. Dovolite telesu, da se premakne v ritem glasbe, ne glede na to, kako se počutite se boste zopet počutili osvobojene in žive.

7. Privoščite si kopel s svečami

Včasih morate samo spremeniti malenkosti in si vzeti nekaj časa zase. Prižgite nekaj sveč, potopite se toplo kad mehurčkov in si dovolite, da se stopite s prostorom sprostitve.

8. Rezervirajte si nekaj

Vsi se moramo nečesa veseliti. In občutek navdušenega pričakovanja je pogosto lahko dovolj, da nas potegne iz slabega razpoloženja. Rezervirajte si večerjo v svoji najljubši restavraciji, ali vstopnice za predstavo, morda počitnice. Uresničite si majhne želje, ki so na dotiku prstov, samo rezervirajte jih.

9. Vizualizitirajte

Ko se vam zdi, da ne zmorete več. Zaprite oči in si samo predstavljajte, kako preživljate svoj popoln dan. Čutite ga v vseh podrobnostih, vsak vonj in vsak občutek. Preživite dan od začetka do konca. To je prvi korak za prikaz vašega popolnega dne in odlična vaja za dvig vaše vibracije.

10. Pripravite si najljubšo sladico

Kaj je bolj sproščujoče kot priprava vašega najljubšega peciva, ko vaša celotna hiša diši po koščku nebes, in ko nato uživate v slastnih okusih jagod, čokolade, smetane. To je zanesljiv način, da se izvlečete iz slabe volje!

Če sprejmete, da je slabo razpoloženje neizogiben del življenja, lahko na takšen način v trenutku zmanjšate vpliv slabe volje na vaše življenje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
8 stvari iz preteklosti, za katere si zaslužite, da si jih odpustite!