5 situacij, v katerih tudi najmočnejše ženske odnehajo: včasih se morate zaustaviti in reči NE

Čas je, da rečete - dovolj!

Foto: Lucas Pezeta / Pexels
Zadnjič posodobljeno: :

Ste ponosni na to, da ste močna ženska, ki se kljub slabim okoliščinam, nikoli ne preda, toda v določenih situacijah bi to vseeno morali storiti - za svoje dobro.

Vztrajnost in trud ne glede na izid sta hvalevredna, ampak včasih je potrebno reči: “Dovolj je!”

Včasih morate misliti tudi nase in ne na druge ljudi. Morate jim, in predvsem sebi, reči, da ni nič narobe, če niste močni.

Kdaj…

1. Sprejmite, da ne bo bolje

Ne glede na to, ali gre za neprijetno situacijo v službi ali v ljubezenskem življenju, prej ali slej pride trenutek, ko se zaveste dejstva, da za vaš problem preprosto ni rešitve. Močne ženske v tistih trenutkih pogosto poskušajo spremeniti nespremenljivo, vendar s takšnim vedenjem dejansko škodijo sebi. Morajo prenehati prepričevati same sebe, da bo morda drugače, čeprav jim intuicija govori, da se to ne bo zgodilo. V takih situacijah se morate “predati”.

2. Zaradi tega trpi vaše zdravje

Tudi če v pozitivnih situacijah dajete 100%, vse od sebe vas to izčrpa. Isti odnos v negativnih situacijah ima še večji vpliv na vaše duševno in fizično zdravje. Ko se zaradi napora, ki ste ga vložili v reševanje določene težave, počutite duševno ali fizično utrujeni in ko vaše telo jasno pokaže, da mu je dovolj, potem je čas, da odnehate. Nič ni vredno da bi zaradi drugih ogrozili lastno zdravje.

Vzemi si čas zase! Foto: Dominic Sansotta / Unsplash

3. Sprejmite, da vaš trud ne bo nikoli poplačan

Ko gre za posel, se težko odločite za tveganje. Želite obdržati službo za vsako ceno, tudi če menite, da vaše delo ni dovolj ovrednoteno. Vendar to ne pomeni, da vaša želja po napredku in izboljšanju izgine. Če ste opazili, da vaše trdo delo in zavzetost nikoli ne bosta nagrajena ali pa si vaš uspeh pogosto pripisuje kdo drug, boste morda vseeno morali tvegati in zapustiti tisto službo. Eno je gotovo – če boste ostali tam, kjer ste, bo vaše nezadovoljstvo samo še naraščalo.

4. Vaše prioritete se spremenijo

Sčasoma se veliko spremeni, tudi cilji. Če določena stvar ni več vaša prioriteta, se vam ni treba počutiti dolžne, da morate vztrajati. Posvetite se temu, kar si v resnici želite, ker je to ključ do dolgoročnega zadovoljstva.

5. Preprosto niste srečni

Ko se težko nasmehnete, je čas, da razmislite o vseh vidikih svojega življenja. Poglejte vase in poskusite razumeti, kaj (ali kdo) zadržuje vašo srečo. Mogoče koren problema ni le v tem, ampak tudi v tem, da se ne znate ob pravem času odreči napačnim stvarem ali ljudem.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!