fbpx

5 zlatih pravil obnašanja pri zajtrku v hotelu

Foto: envato

Ste na počitnicah, vse je sproščeno in lepo, vendar ne pozabite - niste doma, temveč v hotelu...

Pravil in navodil o lepem in vljudnem vedenju ni nikoli dovolj. Nekaj smo jih našli na strani Thrillst. Preverite pravila obnašanja pri hotelskem zajtrku in ne bodite eden tistih, ki gredo drugim na živce!

Ne prehitevajte drugih

Torej ste na zajtrku in želite jesti, recimo, toast. Odpravite se proti opekaču kruha, a glej ga, nekdo se postavi tik pred vas. Kaj boste storili? Verjetno boste le nepremično obstali in nestrpno tapkali, dokler le ne boste prišli do svojega kruhka. Nauk: Ne vrivajte se pred druge, saj nikomur ni do tega, da vam že navsezgodaj zjutraj diha za ovratnik.

Foto:Unsplash/Joao Marcelo Martins

Ne jemljite hrane, ki je ne nameravate pojesti

Da, samopostrežni zajtrk vam omogoča, da si privoščite kar vam poželi srce. Ampak zato ne bodite tisti, ki si nagrabijo za cel krožnik hrane, nato pa polovico pustijo na mizi. To je primer precej grdega obnašanja, ki ni po godu ne osebju ne drugim gostom.

Pižamo pustite v sobi

Ste na počitnicah, vse je sproščeno in lepo, a ne pozabite, da niste doma, ampak v hotelu. Oblecite se normalno in spodobno, nihče od vas ne zahteva, da nosite smoking, kljub temu pa na zajtrk ne prihajajte v pižami. Preprosto, obstajajo nekatera pravila obnašanja, ki jih je treba upoštevati.

Foto:Unsplash/Marten Bjork

Neuporaba pribora pri jedi

Dobro ste se naspali in se spustili na zajtrk, zagledali pladenj s pršutom, zraven pladenj s sirom in začeli grabiti vse skupaj. Kar z rokami. Ni važno, da se bo hrane za vami lotilo še kakšnih sto ljudi. Ah, izogibajte se takšnemu obnašanju, prosim.

Za seboj pustite nered

Nihče ne pravi, da ne smete pustiti drobtin. Prav tako vam ni treba vsega lepo zložiti na krožnik. A po drugi strani pazite, da ne polivate kave, ne puščate kosov kruha po celotnem prtu in odlagate marmelade naravnost na prt. Nekdo bo moral za vami to pospraviti, zato res ne jejte kot divjak, ampak bodite vljudni in civilizirani.

 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.