fbpx

Airbnb organizira natečaj – OMG! – s skladom 10 milijonov dolarjev za najbolj odštekane in nore nastanitve

Airbnb natečaj za arhitekte in oblikovalce

Foto: Airbnb

Airbnb je objavil, da išče 'najbolj nore nastanitve na svetu' in bo pomagal pokriti račune za njihovo gradnjo s svojim OMG! skladom v višini 10 milijonov dolarjev. Natečaj je dobil ime "OMG!", ker si pri podjetju resnično želijo edinstvenih in popolnoma drugačnih nastanitev.

OMG! sklad je odprt natečaj, v katerem bo 100 zmagovalnim kandidatom prejelo 100.000 $ za gradnjo svojega nenavadnega stanovanja. Tako se lahko arhitekti, oblikovalci in mojstri, prijavijo da predložijo svojo vizijo v obliki »načrtov in videa«. Strokovna komisija bo ideje ocenila glede na njihovo izvirnost, izvodljivosti, izkušnjo gostov ter seveda tudi trajnost. Prijave sprejemajo do 22. julija 2022 — na tem spletnem naslovu.

Foto: Airbnb

Nateča oblikuje naraščajoči trend fleksibilnega življenja, ki se je pojavil v zadnjih dveh letih. Posledično popotniki iščejo najbolj nepričakovane prostore. Prejšnji mesec je podjetje predstavilo svojo novo funkcijo platforme Airbnb Categories, ki kontekstualno organizira nastanitve po slogu in vrsti, tako da je iskanje več kot le vnos lokacije in datumov v iskalno polje. Številne kategorije tako lahko vključujejo deskanje, kampiranje, in seveda kategorijo OMG! Ta kategorija je določena za najbolj neverjetna počitniška stanovanja.

Foto: Airbnb

V OMG kategorji je dodanih več kot 30.000 natsanitev! Od uvedbe kategorije prejšnji mesec pa Airbnb išče še 100 novih. Prijave na javni natečaj bo pregledala ocenjevalna komisija oblikovalskih organov, ki premikajo meje, vključno z Iris Apfel , arhitektom Koichijem Takada in Airbnb OMG! oddelkom.

Dodatne Informacije

Natečaj: Airbnb OMG

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!