fbpx

Novi Fujifilm X-H2s: po vsej verjetnosti ena najboljših hibridnih kamer

Fujifilm X-H2s

Foto: City Magazine

Fujifilm v zadnjih letih navdušuje z velikimi koraki proti videografiji in enim najboljših sistemov hibridnih fotoaparatov, ki ponujajo najboljše iz obeh svetov. Tako fotografije, kot videografije. Njihov novi Fujifilm X-H2s letvico konkurenci še zvišuje, na račun novega senzorja in nekaterih izjemnih zmogljivosti. Namig: videografi bodo navdušeni!

Če ste več let iskali hibridni fotoaparat, s katerim boste naredili izjemno fotografijo, hkrati pa boste lahko zajemali visoko resolucijski video 4K z možnostjo 120 fps in 10-bitnim zapisom, ste morali pogledati izdelke, ki so načeloma nosili ceno nad 5.000 evri. Fujifilm te lastnosti prinaša za ceno 2.749 evrov, tudi po zaslugi novega senzorja, ki krasi Fujifilm X-H2s. Poglejmo več.

Foto: City Magazine

Novi senzor APS-C s 26 milijoni slikovnih pik in osvetlitvijo na zadnji strani ima zasnovo, ki omogoča hitrejše odčitavanje, kar omogoča fotografiranje brez zatemnitve do 40 sličic na sekundo z elektronskim zaklopom – ob ohranjanju neprekinjenega sledenja samodejnemu ostrenju. Slednjemu pa se pridružuje še izjemno učinkovit procesor X pete generacije, ki deluje pri 1 GHz s 600 MHz podprocesorjem, ki je v celoti namenjen upravljanju novega petosnega sistema za stabilizacijo slike v telesu – za katerega Fujifilm trdi, da ima zmožnost stabilizacije do sedem stopenj. Hkrati pa vsa ta “strojna” oprema poskrbi, da je sistem samodejnega ostrenja podkrepljen z veliko procesorsko močjo in možnostjo sledenja motivom v realnem času. Za primerjavo X-H2S lahko izvede trikrat več izračunov samodejnega ostrenja kot Fujifilmov X-T4, Fujifilm pa pravi, da njegova nova umetna inteligenca omogoča zaznavanje subjektov in sledenje človeškim obrazom in očem, živalim, pticam, avtomobilom, kolesom, letalom in nekaterim drugim objektom. V načinu conskega AF fotoaparat daje prednost bližjim motivom, ki so na sredini okvirja, kar bo “vlogerjem” omogočilo samozajem brez spodrsljajev.

Foto: City Magazine

Kot omenjeno je X-H2S zasnovan za hibridno uporabo pri fotografijah in videih ter ima v podporo popolnoma artikuliran tri palčni zaslon LCD z 1,62 milijona točk in 5,76 milijona točk EVF z 0,8-kratno povečavo. Super je, da ima zaslon možnost obračanja in ga je tako možno uporabljati kot nadzorni monitor za video. Prav tako je X-H2S pridobil prepotreben priključek za slušalke, ki je poleg 3,5-milimetrskega vhoda za mikrofon, seveda pa je na voljo še Micro USB na USB-C – za možnost domače uporabe X-H2s kot spletno kamero brez dodatne programske opreme. Kar zadeva specifikacije za video zajem smo navdušeni. Smena lahko namreč do 6K pri 30 sličicah na sekundo, 4K do 120 sličic na sekundo in 1080p do 240 sličic na sekundo. Te ločljivosti in hitrosti sličic lahko snema v formatu Apple ProRes interno v svojo novo primarno režo za kartico CFexpress tipa B (sekundarna reža za kartico je bolj tipična SDXC UHS-II).

Foto: City Magazine

Fujifilm zs kamero X-H2s nagovarja svoje uporabnike, ki potrebujejo kamero z več videografskih sposobnosti in jim je X-T4 sicer pomenil odlično osnovo, a so zaradi svojih profesionalnih nagnenj velikokrat razmišljali o mnogo dražjih kamerah. Predvsem pa v cenovni razred prinaša video v 4K s 120 sličicami ter možnost zajema videa v 6K. To pa so že tiste “številke”, ki bodo popolnoma zadovoljile profesionalce.

Uradna prodaja se prične 7. julija, cena za slovenski trg znaša 2749 evrova. Fujifilm X-H2s pa lahko prednaročite pri foto-klik.si

2.749,00 €

Dodatne Informacije

foto-klik.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!