Audi AI: Trail Quattro Concept je električni terenec prihodnosti

Audi AI: Trail Quattro Concept

Avtomobilski salon v Frankfurtu že razkriva prve novosti in vizionarske primerke avtomobilov, ki nam bodo krojili prihodnost. Eden izmed teh je tudi Audi AI: Trail Quattro Concept, ki združuje terenske elemente z avtonomno vožnjo.

Audi AI: Trail Quattro Concept združuje v sebi napredne terenske zmogljivosti in funkcije avtonomne vožnje. Koncept nas spominja na ‘buggya-a’, ki je primeren za preganjanje po sipinah. Vozi se na 22-palčnih platiščih, na katere so nataknili terenske pnevmatike, v velikosti 33,5-palcev. Oddaljenost od tal zanaša 34 centimetrov, zaradi česar bi lahko Trail Quattro Concept ‘prebrodil’ tudi do pol metra globoko vodo. Za pogon Trail Quattra skrbijo štirje elektromotorji, ki so nameščeni pri vsakem kolesu, s tem pa zagotavljajo štirikolesni pogon. Njihova skupna moč znaša 320 kW (435 KM), poskrbijo pa za kar 1.000 Nm navora.

Zaradi uporabe lahkih materialov tehta najnovejši Audijev koncept zgolj 1.750 kilogramov, kar je malo, če pomislimo na težke elektromotorje in še težji baterijski sklop. Baterija bo imela dovolj energije za med 400 in 500 kilometri asfaltne oziroma lahko terenske poti, ob soočanju z zahtevnejšim terenom pa bo energije dovolj za okoli 250 kilometrov. Na javnih cestah premore koncept avtonomijo četrte stopnje, na zahtevnejših cestah pa zagotavlja zgolj avtonomijo tretje stopnje. Za upravljanje imamo še vedno na voljo volan in pedala. Audi AI: Trail Quattro Concept si lahko na poti pomaga celo z droni, s katerimi voznik lažje preveri pot pred seboj ali pa si jo z njihovo pomočjo preprosto osvetli.

Galerija – Audi AI: Trail Quattro Concept

Dodatne Informacije

Več informacij:
audi.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kako pravilno očistiti kolo? Enostavni triki in osnove čiščenja kolesa!