Čas obdarovanja je pred vrati – pohitite s spletnimi nakupi in oddajo čestitk

Zadnjič posodobljeno: :
Oglasno sporočiloPOŠTA SLOVENIJE

Leto 2020, ki nam je postreglo z najrazličnejšimi izzivi in omejitvami, se počasi izteka. Letos si še bolj kot v preteklih letih želimo, da bi bilo prihodnje leto zdravo in srečno. Ker je tudi v teh izjemnih časih lepo dobiti klasično, z roko napisano voščilnico, smo vam na poštah poleg bogate ponudbe božičnih in novoletnih voščilnic ter razglednic pripravili tudi lepe poštne znamke z božičnimi in novoletnimi motivi.

Ker se glede na trenutno epidemiološko situacijo razmere v prometu s pošiljkami tako doma kot v tujini stalno spreminjajo, letos pohitite tako s pošiljanjem vaših novoletnih voščil kot tudi s spletnimi nakupi ter pošiljke oddajte v prenos čim prej.

Pohitite z oddajo čestitk in spletnih nakupov daril

Pohitite z oddajo čestitk in spletnih nakupov daril

Zaradi koronavirusa se je letos tudi božično nakupovanje še v večjem obsegu kot sicer preselilo na splet. Ker je prenos paketov iz spletnih trgovin v predprazničnem času zaradi izjemnih razmer presegel vsa pričakovanja, pri Pošti Slovenije uvajajo dodatne kapacitete za dostavo in tudi za prevzem morebitnih vračil. Delavci na poštah, v obeh poštnih logističnih centrih in na terenu, si dnevno prizadevajo, da storitve opravijo čim hitreje. Zaradi izjemno povečanega prometa v tem času vas Pošta vljudno prosi za razumevanje v primeru morebitnih zamud oziroma motenj pri dostavi pošiljk, vsekakor pa priporočajo, da spletne nakupe daril opravite čim prej.

Kako prevzeti prejeto pošiljko?

Kako prevzeti pošiljko

Za varno dostavo pošiljk priporočamo uporabo vseh alternativnih oblik izročanja pošiljk. Poleg mreže PS Paketomatov, ki stojijo v 16 slovenskih mestih, in dveh samopostrežnih enot PS 24/7, lahko izberete tudi mrežo pametnih paketnikov Direct4.me na 113 lokacijah po Sloveniji. Omogočajo tudi dostavo na dogovorjeno lokacijo ter alternativne kontaktne točke kot so Petrolovi in Molovi bencinski servisi.

NOVO! Brezplačno vračilo paketa izbranim spletnim trgovcem odslej tudi na Petrolu

Če s spletnim nakupom niste zadovoljni, vam pri Pošti Slovenije omogočajo enostavno in brezplačno vračilo kupljenih izdelkov tudi na 114 bencinskih servisih Petrola. Na paket nalepite izpolnjeno paketno nalepnico za vračilo, ki ste jo prejeli od spletnega trgovca ali na bencinskem servisu. Za pohitritev oddaje paketa  izpolnite še potrdilo o oddaji pošiljke in ga priložite ob vračilu. Svetujemo vam, da se ob naročilu pošiljke pri spletnem trgovcu pozanimate o možnosti brezplačnega vračila paketa tudi na bencinski servis.

Nasveti za varen spletni nakup in prevzem pošiljk:

  • 1. Pri spletnem nakupu, če se le da, plačujte direktno trgovcu.
  • 2. Izberite alternativna mesta za dostavo vaših paketov (PS Paketomat, Paketnik Direct4.me, vnaprej dogovorjeno mesto, bencinski servisi Petrol in MOL).
  • 3. Pri naročilu dodajte mobilno številko, da vas lažje kontaktiramo.
  • 4. Paket prevzemite na prostem in upoštevajte varnostno razdaljo.
Več nasvetov za varen prevzem pošiljk.

Zahvala Pošte Slovenije

Pošta se zahvaljuje vsem strankam za sodelovanje, razumevanje in potrpljenje v situacijah, ko vse ne poteka gladko. Zahvala gre vsem, ki spoštujete navodila in sledite priporočilom za zajezitev širjenja novega koronavirusa: nosite maske, si razkužujete roke in ohranjate varnostno razdaljo, četudi to ni vedno lahko. Želijo vam prijeten december ter srečo in zdravje v letu 2021!

Dodatne Informacije

posta.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kam za 8. februar 2021, Prešernov dan, slovenski praznik kulture?