5a307e7e46290
Kulturni izbor · film

“Winter is coming.” (Zima prihaja). Zato je pravi čas, da vse oboževalce, ki nestrpno čakajo april 2019, zasujemo z 10+ dejstvi o najbolj mrzli seriji na svetu. Prepričali se boste, da ni zgolj vsebina te uspešnice razburljiva, temveč tudi dejstva o njej, ki jih malo ljudi pozna.

Vse dobre stvari se enkrat končajo. Igra prestolov žal ni nobena izjema, saj se bo aprila 2019 zaključilo fantastično potovanje. In medtem ko čakate na nadaljevanje, si oglejte zanimiva dejstva o seriji, ki jih verjetno niste poznali.

1. Ko sta se Jason Momoa (Khal Drogo) in Emilia Clarke (Daenerys) prvič srečala, je Jason stekel v njen objem, zakričal wifey (žena) in jo zrušil na tla.

2. Peter Dinklage (Tyrion) se je v primerjavi z drugimi člani serije v epizodah pojavil največkrat (61 od 67 epizod).

3. Charles Dance (Lord Tywin) je menil, da je njegovo ravnanje s sinom Tyrionom tako grozljivo, da se je med snemalnimi pavzami Petru Dinklagu nenehno opravičeval.

View this post on Instagram

Happy Thanksgiving!

A post shared by Peter Dinklage (@peterdinklage) on

4. Pred začetkom snemanja so igralci prestali številne avdicije, preden so jih izbrali za vlogo. Za upodobitev lika Tyriona Lannisterja pa je bil že od začetka ‘v ognju’ le en igralec – Peter Dinklage.

5. Med snemanjem sedme sezone na Islandiji so temperature včasih padle pod –28 stopinj Celzija. Vsi člani zasedbe so imeli pod kostumi spodnje perilo iz volne merino.

6. V seriji Tyrion in Cersei (Lena Headey) nista našla skupnega jezika. V zasebnem življenju pa se dobro razumeta  med snemanji spita v istem stanovanju, skupaj se vozita na snemanja in skupaj jesta. Dinklage je tudi predlagal, naj Headey igra vlogo Cersei, saj sta v preteklosti že sodelovala.

7. Gwendoline Christie (Brienne of Tarth) je v intervjuju povedala, da je bil boj med njo in The Houndom eden izmed najtežjih igralskih izzivov. Kar dva meseca je vadila bojevanje, zato da bi izboljšala vzdržljivost.

8. Ramsay (Iwan Rheonom) bi moral igrati vlogo Jona Snowa, a so se ustvarjalci serije na koncu odločili za Haringtona. In verjetno so sprejeli dobro odločitev, saj je njegova uprizoritev Ramsaya nepozabna.

9. Lena Headey (Cersei) in Jerome Flynn (Bronn) sta bila pred snemanjem serije v razmerju. Ko sta začela s snemanji, je bila v pogodbi tudi klavzula, v kateri je zapisano, da skupnih prizorov ne sme biti. 

10. Med oboževalci serije velja Cersei za najbolj osovražen lik. Igralka je povedala, da oboževalci velikokrat povezujejo njeno osebnost z osebnostjo kraljice Cersei. Na Comic Conu v San Diegu so ljudje skrivali knjige, da jih ne bi podpisala.

11. Zmajeva jajca, ki se na kratko pojavijo v prvi sezoni, preden se iz njih izvalijo veličastne zveri, so umetniško delo. George R. R. Martin in njegova žena Parrisom McBrideom sta enega prejela ob obletnici poroke.

12. Maisie Williams (Arya Stark) je povedala, da jo oboževalci pogosto prosijo, da recitira imena ljudi, ki jih mora ubiti. In seveda, da na listo doda tudi ime oboževalca.

13. Eden najbolj znamenitih prizorov v prvi sezoni je, ko Daenerys poje živo srce konja. V seriji smo se zgražali, a snemanje tega prizora je bilo manj brutalno in zabavnejše. Igralka je rekla, da se je zaradi ‘krvavega barvila’ zagozdila na stranišču, ker je kri bila tako lepljiva.

14. V knjigi ima Daenerys vijolične oči. V seriji tega žal ni, ker so barvne leče vplivale na njeno igro in uprizoritev lika.

15. V letu 2012 je 160 deklic v ZDA dobilo imel Khaleesi, kar v jeziku dothraki pomeni kraljica.


beauté volée Bernardo Bertolucci: najboljši filmi nagrajenega italijanskega režiserja wallpapersden.com_jason-momoa-aquaman-2018-movie_2048x1152 Praznični december v kinu: zapeljivi Aquaman kmalu v kinu screen-shot-2018-06-27-at-8-23-07-am copy 7 najbolj pričakovanih filmov 2019, ki temeljijo na resničnih dogodkih gameofthrones-112513-1280-1493924380460_1280w Vse, kar morate vedeti pred 8. sezono Igre prestolov · · ·