gia-lead
Kulturni izbor · film

Obstajajo filmi, o katerih zelo dolgo razmišljate, filmi, ki vam spodbudijo domišljijo in tisti, na katere hitro pozabite. Obstajajo pa tudi dela, ki so ustvarjena posebej za ženske. In ne, to niso zgolj ljubezenske limonade, temveč močne zgodbe, ki vam lahko resnično spremenijo življenje.

Mnenje, da imajo ženske rade romantične filme, boste spremenili, ko si ogledate kakšnega izmed teh 10 filmov. Ko vam bo najtežje v življenju, lahko stavek ali dejanje iz filma spremeni vaš pogled na svet. To so filmi o močnih ženskah!

G. I. Jane (1997)

Film, ki nam verodostojno prikaže, kako močna je lahko volja ženske!

Življenje v rožnatem (La vie en Rose, 2007)

Gre za čustveno biografsko zgodbo o francoski divi Edith Piaf, ki se je borila za pravico do življenja, petja in ljubezni. Ta zgodba je postala remek delo, saj so ustvarjalci na odličen način prikazali vzdušje divjega in romantičnega Pariza.

Nasmeh Mona Lise (Mona Lisa Smile,2004)

Verjetno ne boste spoznali bolj modrega ženskega filma. Uči nas o tem, kaj sta dostojanstvo in pogum. Pomembno sporočilo, ki ga film pošilja, govori o tem, kako pomembno je misliti s svojo glavo.

Punčka za milijon dolarjev (Million Dollar Baby, 2004)

Gre za film, v katerem nič ni olepšano ‒ prikaže nam surovost življenja, ki nas izziva, zgolj odločni, pogumni in vztrajni ljudje pa se mu lahko zoperstavijo.

Frida (2002)

Sijajen film o ženski z divjo energijo ‒ le 20 let je imela, ko se je poročila z najbolj znanim umetnikom v Mehiki Diegom Rivero, ki ni bil tako mlad, razvraten in bogat.

Jej, moli, ljubi (Eat Pray Love, 2010)

Film prikaže, kako se boriti proti depresiji. Izberite katerokoli državo, katere ime se začne na črko I, odpravite se tja in spoznajte sebe. Julii Roberts je to uspelo.

Obesedenost (Elegy, 2008)

Obstajajo filmi, ki se nas močno dotaknejo ‒ Elegija je takšen film. Zgodba profesorja z univerze in mlade Kubanke vam bo dala misliti, kdo vam stoji ob strani in kdo ne.

Gia (1998)

Gia je film, v katerem je prikazano, kakšno je pravo življenje modela. Zdi se, da je njihovo življenje odlično, a mlada Angelina Jolie prikaže, da je resnica drugačna.

Coco Chanel (Coco avant Chanel, 2009)

To je film o močni ženski, ki se je zoperstavila družbi. Nekateri pravijo, da je film monoton in dolgočasen, a gre za to, da se počasi odvija in v tem je njegova lepota.

Elizabeta (Elizabeth, 1998)

V zgodbi boste spoznali, da ni lahko biti kraljica. To ni film, v katerem se boste učili o zgodovini, temveč človeku. Elizabeta I je ženska, ki ni živela, kot je želela, saj so ji bile odvzete osnovne radosti življenja.

BeFunky Collage5 18 igralcev, ki zavračajo prizore z goloto Januarja vas čaka v kinih pester filmografski začetek sezone! Januarja v kina prihaja težko pričakovan stripovski triler Stekleni M8DWHHA EC004 Nepozabna filmska silvestrovanja, ki so lahko vaša inspiracija BeFunky Collage2nasl Sam doma je dobil nostalgično priredbo in ljudje so navdušeni · · ·